Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > PIKSI JE KAO MURINJO! Bivši selektor uplašen pred meč sa Azerima!

PIKSI JE KAO MURINJO! Bivši selektor uplašen pred meč sa Azerima!


Posle pobede nad Irskom (3:2) i remija sa Portugalom (2:2), “orlovi” jure drugi trijumf. Tim Dragana Stojkovića je trenutno na prvoj poziciji u kvalifikacionoj grupi zbog bolje gol-razlike u odnosu na Portugal. 

Azerbejdžan je nezgodan protivnik, upozorio je i selektor Dragan Stojković, a njega se plaši i Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji selektor Srbije. On je za RTS govorio o reprezentaciji Srbije, gde je istakao da veruje da naš nacionalni tim može da se vrati na pravi put.

– Bio bih neskroman da kažem da nam se ne vraća, ali ne treba ih hvaliti previše. Svaka utakmica je interesantna, prva utakmica 3:2, pa onda 2:2. Sada sledi nezgodan protivnik. Gledao sam uživo tu davnašnju utakmicu s Azerbejdžanom i za mene je danas najteža utakmica. Nije veliko ime, a mora se pobediti –  počeo je Pižon.

fss.rs

Dragan Stojković Piksi

Četvrta “Zvezdina zvezda” komentariše učinak Stojkovića, pete “Zvezdine zvezde”. Kaže da mu nije bilo jednostavno da napravi ovako dobre rezultate u prva dva meča.

Uvek je za drugo poluvreme ostavljao ono pravo, da nadokandi ono što je izgubljeno u prvom. Nije imao ni vremena sve igrače da upozna i ove utakmice će mu doći dobro što će moći da sagleda sve igrače. Mislim da sada nije bio siguran u sve igrače, nije imao ni prijateljsku utakmicu neku, da proba igrače. Ovo nije bilo u dobrom trenutku, da za ovako važne utakmice mora odmah da nađe najbolji tim.

Pižon je Dragana Stojkovića poredio sa Žozeom Murinjom.

Velika je uloga. Gledao sam Murinja, za kojeg mislim da nije veliki trener na terenu koliki je orator, ali on je i time napravio velike rezultate. Piksi je bio veliki igrač i on ima tu sposobnost dobrog oratorstva i ja verujem da on može da napravi odlične rezultate.

Starsportphoto

Vladimir Petrović hvali selektora Piksija

Bivši selektor je veruje u Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

 Za današnji meč najviše gledam ka njima dvojici. Svi su oni dobri igrači iz evropskih klubova, mislim da imamo dobre šanse. Mislim da na prekidima možemo da damo gol i da tu uradimo mnogo.

Petrović smatra da bi Piksi trebalo da ostane selektor i za naredni kvalifikacioni ciklus, a objašnjava i zašto.

Za Stojkovića kao selektora su svi bili, što njemu i olakšava rad. Ako se i ne plasiramo (na Mundijal, prim. aut), mislim da bi on trebalo da ostane, jer teško će da neko posle dođe i da ima više vremena. Svakom selektoru će biti teško da ima dovoljno vremena – smatra Vladimir Petrović Pižon.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top