Ovde ste
Home > Život > Sve lepote i tajne najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji otkriva emisija „Fruškovanje“

Sve lepote i tajne najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji otkriva emisija „Fruškovanje“


Netaknuta priroda, izuzetno bogatstvo biljnog i životinjskog seta, duhovno i istorijsko blago pohranjeno u 17 manastira i spomenici kulture kao svedoci starih vremena, samo su neke od odlika koje Frušku goru čine jedinstvenom ne samo na našim prostorima, već i unikatom u svetskim okvirima.

Kao takav, najstariji nacionalni prak u Srbiji oduvek je privlačio ogromnu pažnju ljudi željnih da proniknu u sve tajne „Srpskog Siona“, a upravo to bila je i misija televizijske putopisne emisije „Fruškovanje“.

Foto: Promo / Promo

Ovaj jedinstveni projekat će tako u sledećih godinu dana gledaocima predstaviti sva skrivena i neskrivena bogatstva jedine planine u nepreglednoj vojvođanskoj ravnici. Iz emisije u emisiju, gledaoci će poći na avanturu tokom koje će ostati zapanjeni prelepim prizorima gejzira, jezera, vodopada i vodenica, saznati kako da poboljšaju zdravlje terapijom šumom (šumskim wellness-om), otkriti sve o sadnji i ozelenjavanju ovog predela prirode i čuti lovačke priče iz Vorova.

Svi hedonisti moći će da krenu na jedinstveni put vina i kulture, kao i da čuju zabavne informacije o Danima bostana i „Kulenijadi“, radoznali će saznati tajne starih zanata, a svi zajedno moći će i da se upoznaju sa novim spektakularnim sadržajima koje ovaj turistički centar nudi, među kojima su svakako najatraktivniji žičara i atletska staza.

Foto: Shutterstock / shutterstock

Svi prekrasni kadrovi iz šumskog ambijenta, koji odmaraju dušu i vraćaju nas izvornim pričama o lepoti, snazi i lekovitosti prirode, snimani su najsavremenijom opremom u full hd rezoluciji, sa dve kamere i dronom. U svakoj epizodi pojavljuju se različiti zanimljivi, ali nadasve stručni sagovornici, koji u skladu sa temom bliže dočaravaju lepote Fruške gore i njene turističke potencijale.

Emisija će se emitovati na kanalima : Balkan trip, Agro tv, Star tv, ( na IPTV, MTS, IRIS i drugim platformama), kao i na RT Vojvodina i brojnim lokalnim televizijskim kanalima u Vojvodini tokom narednih godinu dana, jednom mesečno, počev od aprila 2021. do aprila 2022. godine.

U prvoj epizodi, koja se emituje na Balkan trip kanalu, 1. aprila od 18 sati, (reprizno na Star tv, RT Vojvodina, Agrotv) govoriće se o akciji sadnje 60.000 stabala, za 60 godina postojanja NP Fruška Gora, ali i značaju očuvanja zaštićenog parka prirode i rezervata divljih životinja, kao i negovanja autohtonih biljnih vrsta. Kroz razgovor sa direktorom Nacionalnog parka, šumarima i pulmologom, otkriće se ko se sve uključio u akciju, koliko je ona trajala i šta je tokom nje urađeno, kao i koliko je važna za zdravlje svih građana Srbije.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top