Ovde ste
Home > Tehnika > Svetsko Anime tržište cveta: Netflix izbacuje novih 40 serija u toku 2021

Svetsko Anime tržište cveta: Netflix izbacuje novih 40 serija u toku 2021


Posle neverovatnog uspeha animea “Blood of Zeus” u produkciji kompanije Netflix, kompanija je objavila da će u toku ove godine objaviti 40 novih naslova, koji će biti urađeni u istom stilu.


Izvor: TechCrunch

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Nove serije uključuju adaptaciju japanske mange Record of Ragnarok, koja će biti premijerno prikazana u junu; Yasuke, o afričkom samuraju u feudalnom Japanu, koja će premijerno biti prikazana 29. aprila; Resident Evil: Infinite Darkness, koji je baziran na popularnoj franšizi video igara. Netflix je prethodno objavio anime The Way of the Househusband, baziran na popularnoj japanskoj mangi, koji debituje 08. aprila.

U 2020. godini Anime tržište vredelo više od $23 milijarde

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Očekuje se da do 2025. godine tržište za popularne crtaće urađene u stilu japanskih mangi poraste još više – na više od $36 milijardi, prema Bloomberg-u. Zbog takvih predviđanja japanski Sony se odlučio da kupi video sajt Crunchyroll za oko $1.2 milijarde, iako je trenutno ta kupovina “na čekanju”. Prema pisanju New York Times-a, Netflix je objavio da je broj domaćinstava koja gledaju anime od prošle godine porastao za pola u odnosu na 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top