Ovde ste
Home > Život > “Trebalo je tenkove da izvedemo i da ih SVE POGAZIMO”

“Trebalo je tenkove da izvedemo i da ih SVE POGAZIMO”


Večeras je počela sa emitovanjem na RTS-u serija “Porodica” koja prarti poslednjih 48 sati zajedničkog života, pre hapšenja, porodice bivšeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića. A ovo su tri najače replike iz prve epizode serije.

Mirjana Karanović u ulozi Mire Marković

Foto: screenshot

Mirjana Karanović u ulozi Mire Marković

1) … Da ih pogazimo tenkovima!

Ako bi nam se u pojedinim delovima prve epizode i moglo oteti da Slobodana Miloševića (Boris Isaković) i Miru Milošević (Mirjana Karanović) posmatramo pre svega sekroz njihovu privrženost i izuzetno emotivan medjusobni odnos, ova replika nas jasno podseća o kakvim osobama se zaista radilo.

U seriji je prikazano kako je, nakon što su televizije prenele vest da je Slobodan Milošević (Boris Isaković) uhapšen, Mira Marković (Mirjana Karanović) u panici u vili “Mir”.

– Trebalo je tenkove da izvedemo kao 9. marta i da ih sve pogazimo – kaže Mira Marković Slobodanu Miloševiću u seriji “Porodica.

Serija "Porodica"

Foto: screenshot

Serija “Porodica”

2) Nisam obavešten!

Čuvena izjava tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice, zbog koje ga i dan-danas ismevaju. U seriji je ubačena u dijalog između Koštunice i premijera Zorana Đinđića.

Koštunica Djindjiću: Šta to radite, šta se dešava?!

Djindjić: Poslali smo ti sve depeše, sva obaveštenja!

Koštunica: NIšta nisam dobio… Nisam obavešten!

Boris Isaković kao Sloba Milošević

Foto: screenshot

Boris Isaković kao Sloba Milošević

3) Ubiće nas na Terazijama!

Iako veruju da je narod masovno i dalje na njihovoj strani, ova replika pokazuje da je Mira Marković u to vreme bila svesna toksičnog nasledja vlasti Slobodana Miloševića. Linča, srećom, ipak nije bilo.

U seriji repliku izgovara Mirjana Karanović koja, kao Mira Marković, s prolaskom vremena te noći sve više upada u paniku.

– Ubiće nas na Terazijama! – kaže Mira Marković Slobodanu Miloševiću.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top