Ovde ste
Home > Vesti > Tužilaštvo BiH traži još dva meseca pritvora za Darka Eleza

Tužilaštvo BiH traži još dva meseca pritvora za Darka Eleza


Tužilaštvo BiH je danas predložio je Sudu BiH da se Darku Elezu, osumnjičenom za više krivičnih dela, produži pritvor za još dva meseca.


Izvor: Beta

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Produženje pritvora je zatraženo radi neometanog nastavka istrage “u okviru predmeta Belivuk, Kavački klan i ostali”, saopštilo je Tužilaštvo BiH koje na tome radi s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i s drugim službama u Bosni i Hercegovini i regionu.

Elez (41) je bio u pritvoru od hapšenja u decembru prošle godine u Beogradu, pošto je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. u Srbiji i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela. Eleza je Srbija 3. marta izručila BiH.

U današnjem predlogu Tužilaštva navedeno je da su razlozi za produženje pritvora Elezu isti kao i kada mu je pritvor u BIH određen 5. marta: opasnost od bekstva, opasnost da bi na slobodi mogao da ometa istragu, prikrivaa dokaze i utiče na svedoke i saučesnike, ili da izvrši krivično delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top