Ovde ste
Home > Vesti > Uhapšeno sedam zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu

Uhapšeno sedam zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu

Fallback Image


Sedmoro zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu uhapšeno je i zadržano u pritvoru zbog nesavesnog rada u službi i pronevera.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ Sascha Steinbach

EPA-EFE/ Sascha Steinbach

V. d. direktora Doma zdravlja, Aleksandar Čivović je, u pisanoj izjavi, naveo da je Više javno tužilaštvo u Kraljevu izdalo nalog za hapšenje osam osoba, koje su 25. marta privedene i određen im je pritvor do 30 dana, a da je jedna osoba, koja je ranije krivično osuđivana, u međuvremenu uspela da napusti zemlju i za njim će biti izdata poternica.

“U prethodne četiri godine svi zajedno smo činili sve da problemi koje je ustanova imala ostanu samo deo prošlosti. Tolerancije za ovakve pojave niti imamo niti ćemo imati”, naveo je on.

Čivović je saopštio da u toj zdravstvenoj ustanovi “neće biti tolerancije za takve postupke” i da će “stati na kraj” svim zloupotrebama.

“Kada sam došao na čelo Doma zdravlja bio je u minusu za više od milion evra za stvorene obaveze koje su nastale nesavesnim radom, odnosno zloupotrebom položaja”, naveo je Čivović.

Dodao je da je nakon sprovedene unutrašnje kontrole u odeljenju za transport i sanitetski prevoz Službe hitne pomoći – smenjen šef smene za transport, a protiv sedam vozača su podnete krivične prijave.

“U novembru je suspendovano šest osoba, a jedan vozač je dobio otkaz. Jedna osoba protiv koje je podneta krivična prijava u međuvremenu je penzionisana”, naveo je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top