Ovde ste
Home > Vesti > Dačić: Srbija zaslužuje da bude punopravni član Frankofonije

Dačić: Srbija zaslužuje da bude punopravni član Frankofonije


Dačić je naveo da je Srbija više nego zaintresovana da u okviru frankofonije razvija svoje odnose sa državama i narodima koje dele zajedničke vrednosti, te da očekuje da dosadašnji napori budu verifikovani i kroz punopravno članstvo u toj organizaciji, jer, kako je naglasio, Srbija taj status zaslužuje.

On je dodao da je lično i kao predsednik Vlade i ministar spoljnih poslova uvek poklanjao veliku pažnju radu u okviru Međunarodne organizacije frankofonije, kao i sa svim njenim članicama.

Dačić je naveo da se u Srbiji uvek blagonaklono gleda i podržava još intenzivnije izučavanje i upotreba francuskog jezika u međunarodnim odnosima kao bitan element za unapređenje mira, demokratije i ljudskih prava širom sveta.

Dodao je da je pandemija jasno pokazala da je potrebno još više saradnje, veza i solidarnosti, jer je to način da se svi izbore sa izazovima savremenog doba.

– Srbija je na evropskom pa i na svetskom nivou u samom vrhu zemalja po uspehu u borbi protiv pandemije, bilo u pogledu zdravstvene zaštite, bilo u ekonomskom pogledu i otklanjanju posledica pandemije. Želimo da to iskustvo podelimo sa svim našim prijateljima iz frankofonije – rekao je Dačić.

On je dodao da je Frankofonija kao organizacija koja okuplja čak 88 članica širom sveta pozvana i ima kapacitet da postane jedan od globalnih foruma u okviru kojeg se moraju tražiti rešenja za izazove koji prete da ugroze međunarodnu solidarnost, dijalog, ekonomsku, kulturnu i svaku drugu razmenu.

Dačić je čestitao na dosadašnjem radu na promociji vrednosti frankofonije u Srbiji, koja je, kaže, za njih uvek otvorena i želi da aktivno doprinese njihovom širenju.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top