Ovde ste
Home > Vesti > “Hteo sam da krenemo da istimo ribetinu. On to ne da. Ja sam orao, a on nilski konj”

“Hteo sam da krenemo da istimo ribetinu. On to ne da. Ja sam orao, a on nilski konj”


Predsednik Hrvatske Zoran Milanovi na Plitvikim jezerima dao je izjavu za medije. Rekao je da danas nije planirao nita da govoriti, ali onda se raspriao.


Izvor: Jutarnji list

EPA-EFE/ Antonio Bat

EPA-EFE/ Antonio Bat

Hrvatski mediji inae, ve danima bruje o “ratu” Milanovia sa premijerom Andrejom Plenkoviem ali i liderom Srba u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem.

Prva tema o kojoj je MIlanovi danas govorio bila je oekivano ba Plenkovi, odnosno zato nije poloio venac zajedno s premijerom.

“Moj protokol je pisala Vlada, a izgovor su bio epidemioloke mere. Verovatno u strahu da ‘meedi’ ne pokupe koronu. Ako eli neto da izbegne, izbei e. Ako eli bojkotovati prijem za zapovednike akcije na Plitvicama i zabrani svim policijskim slubenicima i ministrima da dou, to je u redu”, kazao hrvatski predsednik.

Na pitanje da li ga je premijer “minirao” na toj godinjici, rekao je da to zna. “Nije sabotirao mene nego Hrvatsku”, kazao je Milanovi.

“Protokol ima nekog svog smisla. Nisam ljubitelj, ali ima smisla. Nita ne tvrdim. Odbijen je predlog za zajedniki venac, to je tako, ali kad umre neko ko ima pet optunica – hiljadu ljudi”, kazao je Milanovi jasno aludirajui na sahranu gradonaelnika Zagreba.

“Meni ne smeta ako mi neko kae da sam iskompleksirani laov. Ne moe on sa mnom ‘oko u oko’ razgovarati. Svato ima komplekse prema nekome, ali ba prema njemu? Nismo isti ekosistem, ja sam orao, a on je nilski konj. Papa lopoe, ali ima opaku narav. Nilski konj je opasniji od hijene. Ja sam sokol. Nije ni to lepo, ali nije strvinar”, kazao je Milanovi.

“Njegovi jataci me nazivaju Musolinijem i Staljinom. Predsednik Srba koji je u ovoj optini dobio manje glasova Srba nego ja, i dok se god takvi ljudi budu kukaviki skrivali iza svog srpstva, govorili da ih nazivam prljavima zato to su Srbi, ne mogu na to utatii. Da mi ovek kao Pupovac kae da sam Musolini, ne znam jesu se njegovi dedovi borili s Rade Konarom, koji je streljan. Ili taj isti Puhovski koji se poeo potucati po hrvatskim medijima kae da sam Staljin”, nastavio je Milanovi.

“Mi nismo isti. Ovu priu nisam zapoeo. Hteo sam da ovo proe, da krenemo istiti tu ribetinu smrdljivu, a Plenkovi to ne doputa. Ja sam razgovarao s nekim ljudima, jedna osoba je bila u dilemi, etvoro je bilo zainteresovano, moj izbor je bila Zlata urevi. urevi je bila protivnica lex Perkovia kojem se daje vei znaaj, a nema nikakav znaaj. To je beznaajan zakon, a kasnije je iao postupak izruenja tih ljudi. Nama su odbili izruiti Radoevia po istoj osnovi. To je zloinako udruivanje protiv hrvatskog pravosua”, kazao je Milanovi, to je preneo Jutarnji list.

Podsetimo, napadi i prepucavanja putem medija zapoela su upravo oko sudije urevi, koju je predloio Milanovi, naknadno,iako ona nije ni podnela zahtev za kandidaturu u Vrhovnom sudu.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top