Ovde ste
Home > Putovanja > Ko e prvi u Grku? Prednost za zamenske vauere

Ko e prvi u Grku? Prednost za zamenske vauere


Svi graani Srbije koji su prole godine uzeli zamenske vauere, imae ove godine prednost u realizaciji aranmana, izjavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Mati.

Istie da se, prema podacima YUTA, najvei broj ugovora o putovanjima prole godine odnosio na Grku, ak 85 odsto.

“Prema podacima YUTA, zakljueno je 140.000 ugovora, to znai da je re o oko 220.000 graana koji bi trebalo da ostvare svoja prava. Oni e apsolutno imati prednost, mogu da oekuju do kraja godine da e moi da ostvare svoje vauere u Grkoj im se otvori letnja sezona”, rekla je Mati na zajednikoj konferenciji za medije sa grkim kolegom Harisom Teoharisom.

U Grku uz PCR ili potvrdu: “Vakcinacija jedan od kljunih razloga poverenja” VIDEO

Na pitanje kako e biti realizovani oni vaueri u agencijama koje nisu dobile licencu, Mati je odgovorila da u Srbiji ima oko 100 agencija koje imaju licence, a druge koje nisu mogle da obezbede garanciju ili osiguranje vezano za putne aranmane, prele su na reim turistikih agencija koje rade kao posrednici.

“To ih ni u jednom trenuku ne spreava da realizuju putovanja koja su prole godine bila dogovorena”, rekla je Mati.

Poznati uslovi ulaska u Grku: Prihvaene kineska i ruska vakcina

Upitana kome graani koji imaju pravo na zamenska putovanja da se obrate ukoliko agencija vie ne postoji, Mati je rekla da se obrate turistikoj inspekciji, koja e regovati i sigurno zatiti prava putnika.

“Meutim, mi nemamo podatke da agencije ne postoje. Mi imamo podatke da su agencije preregistovane i ako su bile organizatori putovanja, sada su posrednici u prodaji putnih aranmana”, rekla je Mati.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top