Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > ŠPANCI BRUTALNO PONIŽAVAJU TZV. KOSOVO! Ime lažne države zabranjeno u prenosu meča sa “furijom”!

ŠPANCI BRUTALNO PONIŽAVAJU TZV. KOSOVO! Ime lažne države zabranjeno u prenosu meča sa “furijom”!


Španija ne priznaje lažnu državu, ali je pod pritiskom FIFA i UEFA prinuđena da igra sa tzv. Kosovom uz isticanje njihovih obeležja.  

Podsećanja radi, Ministarstvo inostranih poslova Španije dalo je dozvolu da se meč odigra na španskoj teritoriji, nakon konsultacija sa UEFA i FIFA, ali bez statusa kao što imaju ostale reprezentacije. Onda su usledile ucene, pritisci, iz Prištine su pretili da neće da igraju, i na kraju isterali svoje.

Međutim, Španci se trude da im ucene debelo naplate, pa tako do sada u najavama meča nisu pominjila sa kim igraju.

printscreen

 

Takođe, tokom prenosa utakmice iz Sevilje na nacionalnoj televiziji biće zabranjeno navoditi sa kim “furija” igra, odnosno ime lažne države. Razlog ovakve odluke je što Španija ne priznaje tzv. Kosovo.

UEFA je tzv. Kosovu dala garancije da će pre utakmice biti intoniranja njihova himna, kao i da će biti istaknuta zastava. Ali, kako prenosi Marka, taj deo verovatno neće biti emotovan u prenosu utakmice. 

Španije je odigrala 1:1 sa Grcima na početku kvalifikacija, potom jedva pobedila 2:1, pa je imperativ trijumf protiv tzv. Kosova 

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top