Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > SVI U SRBIJI SU SKOČILI SA STOLICE! Piksi otkrio šta ga je uzdrmalo, kada se najviše iznervirao!

SVI U SRBIJI SU SKOČILI SA STOLICE! Piksi otkrio šta ga je uzdrmalo, kada se najviše iznervirao!


Selektor Dragan Stojković Piksi svodio je na miru utiske u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Znali smo šta nas čeka i celu pripremu utakmice usmerili smo ka tome da se osvoje tri boda uz dobru igru, sa stilom, ali znali smo da će biti ekstremno teško. Dovoljna je jedna greška da uđete u nešto što najmanje očekujete, a to se i desilo. Međutim, ostali smo mirni, pribrani, a igrači su pokazali karakter ponovo. Nismo imali gubitak nade da možemo doći do drugog gola, koji je praktično rešio pobednika – izjavio je Piksi.

Prema njegovom mišljenju, ključne su bile izmene u nastavku, kao i maestralna igra srpske “devetke”:

Izmene su doprinele tome da uspostavimo ritam igre, taj ‘passing game’ i da budemo strpljivi i da dođemo do gola. Naravno, egzekutorske sposobnosti Mitrovića su fantastične, to je nešto što je impresivno.

beta

 

Stojković je naglasio da će Srbija nastaviti da igra onako kako odgovara i Mitroviću, ali i drugim srpskim napadačima.

Mitrović je jedan fenomenalan, top igrač. To je i naš stil, da se igra napadački fudbal, za gol više. I opet smo danas igrali za gol više. Nije ostalo 1:0, već smo opet uspeli da damo dva gola. To njemu prija, kako njemu tako i drugim ofanzivnim igračima i tako ćemo i nastaviti. Nema razloga da menjamo i mislim da će to tek biti onako kako želimo.

Selektor se u osvrnu i na penala koji je skrivio Filip Kostić. Tom prilikom se veoma iznervirao, jer su domaći tim jedanaestercem izjednačili na 1:1.

Pa, kako da se ne iznerviram. Mislim da je svako u Srbiji skočio sa stolice kada je video tako nešto. Međutim, to se dešava, ali moramo biti oprezni. Ne smemo protivniku davati nadu. Kad imate protivnika u šaci, morate ga držati do kraja. Ako pogledamo prvo poluvreme, bilo je perfektno. Jednostavno smo dominirali i bili daleko bolji. Ipak, kada se tako nešto dogodi onda vas dovede… Ne mogu da kažem “do ludila”, ali vas baš uzdrma. Živi smo ljudi.

beta

 

Kada sabere utiske posle svega što je urađeno u prethodnih deset dana, Piksi vidno zadovoljan ističe…

Prezadovoljan sam za ovo kratko vreme koliko smo zajedno. Uspeli smo da uradimo nešto što se razlikuje od prethodnog perioda. Daleko je pozitivnije i taj stil igre me čini zadovoljnim. Ne toliko zadovoljnim, ali ipak zadovoljnim. I to može i mora bolje, ubeđen sam, ali imamo malo vremena. Hoću da čestitam igračima ne samo na igrama i fudbalu koji smo pokazali, već i onome što je mnogo važno za grupu – drugarstvu, profesionalizmu, uz jednu ne vojničku, već opuštenu discipline, jer ja sam takav.  Pokazali su taj mentalitet da se nikad ne predaješ, da veruješ do kraja, to je jako važno. Čestitam im na tome, mislim da će posle ovoga otići kući zadovoljni i srećni, da će ih ljudi više respektovati, ali ovo je tek početak i mislim da dobri dani i lepo vreme dolazi za naš fudbal”

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top