Ovde ste
Home > Sport > Toni Kros otvoreno kritikovao domaine SP u Kataru

Toni Kros otvoreno kritikovao domaine SP u Kataru


Nemaki fudbaler Toni Kros rekao je da je pogreno to je Katar domain Svetskog prvenstva naredne godine.


SSIzvor: B92, Beta

Foto: Profimedia/Manu Reino/SOPA Images

Foto: Profimedia/Manu Reino/SOPA Images

Ali, sa druge strane, istakao je da bi taj turnir trebalo iskoristiti za pokretanje pitanja ljudskih prava u toj zemlji.

“Smatram da je dodela Svetskog prvenstva Kataru nije dobra iz nekoliko razloga”, rekao je Kros u potkastu koji vodi sa svojim bratom.

Kao prvi razlog, Kros je naveo uslove u kojima rade radnici migranti, rekavi da su esto radili bez pauza, ponekad na vruini od 50 stepeni Celzijusa, bez dovoljno vode za pie.

On je, takoe, istakao i injenicu da su u toj zemlji na snazi anti-homoseksualni zakoni, a na kraju je naveo i da Katar “nije fudbalska zemlja”.

Kros je, meutim, veruje da kampanja bojkota nee imati mnogo efekta, ali skretanje panje na ove probleme tokom turnira moe da pomogne.

“Morate da postavite pitanje – ta bi doneo bojkot? Da li bi se neto drastino popravilo? Da li bi se uslovi rada promenili? Ne verujem”, rekao je fudbaler Real Madrida.

“Umesto toga, verujem da je vano skrenuti panju na ove probleme, moda i tokom turnira… tako e se moda neto poboljati”, dodao je on.

Reprezentacije Norveke, Nemake, Belgije i Holandije su tokom utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protestovale protiv organizatora Svetskog prvenstva nosei majice sa porukama o ljudskim pravima.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top