Ovde ste
Home > Ekonomija > U šta to Sjaomi ulaže 10 milijardi dolara?

U šta to Sjaomi ulaže 10 milijardi dolara?


Kineski proizvođač pametnih telefona Sjaomi (Xiaomi) najavio je da će u sledećih 10 godina uložiti 10 milijardi dolara u novo poslovanje.


Izvor: SEEbiz

Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock

Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock

U pitanju je ulaganje u pametna električna vozila.

Kompanija će u početku uložiti 10 milijardi juana (1,52 milijarde dolara) u podružnicu kojoj će biti jedini vlasnik, a ciljan je iznos ukupnih ulaganja u sledećih 10 godina 10 milijardi dolara.

Izvršni direktor Sjaomija Lei Jun biće ujedno i izvršni direktor poslovanja s “pametnim” električnim vozilima, dodala je kompanija, prenosi SEEbiz.

Prelaz kompanije u sektor proizvodnje električnih vozila navezao se na slične poteze drugih tehnoloških divova, u Kini i u inostranstvu, primećuje Rojters.

U januaru je kineski softverski div Baidu najavio da će poslovanje električnih vozila razviti kroz partnerstvo s domaćim proizvođačem automobila Geely Automobile Holdings.

Kineski proizvođač pametnih telefona Huavej (Huawei Technologies) navodno takođe pregovara s državnim proizvođačem automobila Changan Automobile i drugim kompanijama o proizvodnji električnih vozila.

Mediji su izvestili da i američki Epl (Apple) već dugo planira ulazak na tržište električnih vozila, napominje Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top