Ovde ste
Home > Putovanja > Vakcinacijski turizam u Srbiji: Kako smo privukli strance vakcinama?

Vakcinacijski turizam u Srbiji: Kako smo privukli strance vakcinama?


Foto: Africa Studio / Shutterstock

Foto: Africa Studio / Shutterstock

Srbija ima potencijal da se bavi “vakcinacijskim turizmom”, koji podrazumeva da turistike agencije vakcinaciju nude u okviru svojih putnih aranmana, to je sluaj u pojedinim zemljama, poput Indije. U naoj zemlji trenutno graani BiH masovno dolaze na vakcinaciju u Beograd, nakon to je Srbija dozvolila imunizaciju i bez prijave.

Kolone vozila u proteklog vikenda bile su formirane na prelazima Raa, epak i Karakaj, objavilo je sarajevsko Osloboenje koje donosi i fotografije sa kamera Auto-moto saveza Bosne i Hercegovine.

U subotu je, prema podacima Auto-moto saveza Srbije, saobraaj bio pojaan i na autoputu Beograd-Ni.

Strani dravljani mogu da se prijave za vakcinaciju u Srbiji preko portala eUprava.

To mogu da uine i oni koji nemaj mesto boravka u naoj zemlji, potrebno je samo da se prijave sa srpskom adresom i brojem telefona na koji e im stii poziv za vakcinaciju.

Meu traenim podacima potrebno je da oznaite da niste dravljanin Srbije sa i bez boravka u ovoj zemlji da napiete broj pasoa, ime, prezime, imejl adresu, broj mobilnog i fiksnog telefona, kao i i da oznaite na kom punktu bi da dobijete vakcinu.

ta to znai za turizam Srbije?

Foto: Rawpixel.com  / Shutterstock

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Za dravljane Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Maarske, Bugarske i Albanije za ulazak u Srbiju nije potreban PCR test, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Oni koji dolaze iz Sjedinjenih Amerikih Drava umesto negativnog PCR testa priznaje se, pod istim uslovima, negativan Antigen FIA Rapid test, dodaje se u istom obavetenju Ministarstva.

Srbija ima potencijal da se bavi “vakcinacijskim turizmom”, koji podrazumeva da turistike agencije vakcinaciju nude u okviru svojih putnih aranmana, to je sluaj u pojedinim zemljama, poput Indije. Dok neki pokuavaju da imunizaciju “navedu na svoju vodenicu”, EU uvodi sertifikat o vakcinaciji, koji bi turistima mogao da zada – glavobolje.

U pojedinim zemljama sveta, poput nekih drava u SAD-u i Indije, poeo je da cveta “vakcinacijski turizam”.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanovi saoptio je da je u Srbiji za tri dana (25, 27. i 28. mart) vakcinisano vie od 22.000 stranih dravljana.

Svi oni su doli u Sbiju makar na jedan dan, a neki su i prenoili pa je tako “planuo” stan na dan, koji je dosta povoljnija opcija od skupljih kategorija smetaja. ini kao idealna solucija, i svakako povoljnija od skupljih kategorija smetaja

Cene su uobiajene: u proseku od 20 do 40 evra, zavisno od lokacije.

Interesovanje za stan na dan je dobrodolo vlasnicima nekretnina koji su navikli na zaradu od tog biznisa, i jo nisu odluili da se prebace na dugorono izdavanje, ili nisu pronali podstanara.

Kako turista u 2020. godini nije bilo kao ranije, a nema ih ni sada, jasno je da novac koji graani regiona koji dolaze na vakcinu mogu da ostave u Srbiji ne treba zanemariti, a to bi naa zemlja svakako trebalo da prepozna. Bilo da oni ostaju na dan, bilo da posete neku od kulturnih ustanova, ili ostanu na due.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top