Ovde ste
Home > Vesti > Antivakserka, antimaskerka i jedna od odgovornih za epidmeiju malih boginja u Srbiji: Ko je Jovana Stojkovi?

Antivakserka, antimaskerka i jedna od odgovornih za epidmeiju malih boginja u Srbiji: Ko je Jovana Stojkovi?


Policija je jutros dola u stan srpske politiarke, psihoterapeutkinje i predsednice pokreta ivim za Srbiju Jovane Stojkovi sa nalogom za pretres.


Izvor: B92

Printskrin: TV B92

Printskrin: TV B92

Prema nezvaninim informacija odreeno joj je zadravanje.

Meutim, ovo nije prvi put da je Stojkovieva imala “problem” zbog svojih stavova. Ona je ranije otuena da je, kako su utvrdili epidemiolozi, buknula epidemija malih boginja, u oktobru 2017. godine, to je tokom te i sledee godine odnela 15 ivota.

Protiv nje je 2018. godine pokrenut je postupak pred Sudom asti Regionalne lekarske komore Beograda za oduzimanje licence za rad, zbog irenja antivakcinakih ideja i odvraanja roditelja od vakcinacije njihove dece. Meutim, ubrzo je taj isti postupak prekinut. Kako je tada reno – “njeni medijski nastupi nisu dovoljan razlog za voenje postupka za oduzimanje licence.”

Na njenoj zvaninoj Fejsbuk sranici navodi se da “stranica slui iskljuivo u edukativne i informativne svrhe”, ali se i dodaje da se pratioci za zdravstveni savet, ili bilo koju dilemu, ipak obratite svom lekaru.

Ono to je ve reeno 2018. godine – da je jednim od najopasnijih antivakcinaa iniupravo injenica da je lekar, pa su ljudi skloni da njene stavove uzimaju ozbiljnije, aktuelno je i danas u toku apndemije koronavirusa u Srbiji. Pored toga to je lekar, ona je predsednica pokreta ivim za Srbiju, koje je zajedno sa Levijatanom izala i na prlametnarne izbore, te da svaka njena izreena misao moe da utie na veliki broj ljudi, a to je naroito opasno kada se tie zdravlja nacije.

Na stranici Vikipedije o Jovani Stojkovi pie da je “u svojim drutvenim angamanima je od 2015. godine poznata kao naslednik Slaane Velkov na elu antivakcinalnog pokreta u Srbiji i organizator ulinih i drugih vrsta protesta i tribina protiv obavezne vakcinacije”.

Pored toga to se bori protiv obavezne vakcinacije, ona se protivi i noenju zatitnih maski. Pokret “ivim za Srbiju” je na Jutjubu objavio i snimak njihovog podnoenja zahteva ministru prosvete areviu protiv noenja maski.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top