Ovde ste
Home > Ekonomija > Danas kree prijava za dravnu pomo, isplata u maju

Danas kree prijava za dravnu pomo, isplata u maju


Danas kree prijavljivanje za isplatu polovine minimalne zarade za april.


Izvor: B92

Foto: Depositphotos, uroszunic

Foto: Depositphotos, uroszunic

Na to je jue podsetio ministar finansija Sinia Mali. Ovaj vid pomoi deo je treeg paketa podrke privredi i graanima Srbije.

Pomenutim paketom pomoi privredi i graanima predviena je isplata polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzea, koja zajedno zapoljavaju oko 1,5 miliona ljudi i za ovu meru je izdvojeno 69,8 milijardi dinara iz budeta Republike Srbije.

“Poslodavci se za korienje ovih mera mnogu prijaviti na portalu Poreske uprave i to za svaki mesec posebno, a za prijavu imaju vremena do poslednjeg dana u tekuem mesecu. Prva isplata polovine minimalne zarade bie izvrena 8. aprila i ona e se odnositi na mesec mart, a zatim slede uplate u maju i junu mesecu. Novac e biti uplaen na posebne namenske raune koji e za privrednike biti automatski otvoreni, a odatle e novac moi iskljuivo da bude prebaen na raun zaposlenog”, naveo je ministar Mali.

On je podsetio da Uredba o utvrivanju Programa direktnih davanja predvia da nema otputanja vie od 10 odsto radnika tokom tri meseca po isplati poslednje polovine minimalne zarade i da oni koji uzmu pomo nemaju pravo isplate dividendi. Ministar je naveo i da je za privrednike dobra vest to e biti proirena garantna ema dogovorena sa bankama za dodatnih 60 milijardi dinara.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top