Ovde ste
Home > Zdravlje > Druga doza kineske vakcine nakon šest meseci je pun pogodak: Efikasnost do 90 odsto

Druga doza kineske vakcine nakon šest meseci je pun pogodak: Efikasnost do 90 odsto


Kineska kompanija specijalizovana za vakcine “Kansino bajolodžiks” (CanSino Biologics) saopštila je da efikasnost njene vakcine protiv kovid 19 u jednoj dozi može vremenom pasti, mada bi trebalo da ima stopu od 50 odsto ili više najmanje pet do šest meseci nakon imunizacije.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

“Druga doza data učesnicima ispitivanja šest meseci nakon njihove prve injekcije mogla bi pružiti značajnu zaštitu, jer sedam do deset puta povećava nivo antitela i efikasnost vakcine ide i preko 90 odsto”, rekao je Džu Tao, glavni naučnik te kompanije, u internet prezentaciji o kojoj je Rojters juče izvestio, navodi Gardijan.

Kompanija je u februaru saopštila privremene podatke koji su pokazali da je vakcina efikasna 68,83 odsto u sprečavanju simptoma kovid 19 dve nedelje nakon vakcinacije, ali je stopa pala na 65,28 odsto nakon četiri nedelje.

Gardijan prenosi da je ova kineska vakcina odobrena u Kini, Pakistanu, Mađarskoj i Meksiku, a Kansino planira kliničko ispitivanje u Kini za verziju vakcine koja se primenjuje inhalacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top