Ovde ste
Home > Vesti > Zindovi izruen Crnoj Gori VIDEO

Zindovi izruen Crnoj Gori VIDEO


Srbija je danas Crnoj Gori izruila Jovicu Zindovia radi izdravanja kazne zatvora od 23 godine i tri meseca, saopteno je iz Uprave crnogorske policije.


Izvor: Tanjug

Shutterstock/1ToskanaINC

Shutterstock/1ToskanaINC

Zindovi je, prema pisanju medija, bivi zet Darka aria, okrivljenog za krijumarenje kokaina iz June Amerike, a Crna Gora je za njim raspisala Interpolovu poternicu jer je 2015. godine pobegao sa izdravanja zatvorske kazne od 15 godina na koju je osuen zbog ubistva.

Nakon hapenja u Beogradu 2016. godine on je i u Srbiji pravosnano osuen na osam godina zatvora zbog nedozvoljenog dranja aresenala oruja, trgovine narkoticima i falsifikovanja isprave.

Te dve kazne su mu spojene, a Vijesti danas prenose saoptenje policije da su akciju izruenja realizovali Slubenici Interpol–Evropol – Sirene u Sektoru za borbu protiv kriminala.

U saoptenju se dodaje da je Zindovi presudom Vieg suda u Bijelom Polju osuen na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog krivinih dela neovlaena proizvodnja, dranje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno dranje oruja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, a kojom je potvrena gorepomenuta presuda suda u Srbiji.

Crna Gora je traila Zindovia i radi nastavka izdravanja kazne od 15 godina i tri meseca zatvora, na koju je osuen presudom Vieg suda u Bijelom Polju zbog krivinog dela ubistvo u sticaju sa krivinim delom nedozvoljeno dranje oruja i eksplozivnih materija.

Zindovi je, nakon bekstva iz zatvora u Bijelom Polju, uhapen 21. jula 2016. godine u Beogradu po meunarodnoj poternici Crne Gore, nakon to je pobegao iz crnogorskog zatvora.

On je 2014. osuen na 15 godina zatvora jer je u januaru 2013. godine u hotelskoj sobi hotela „Enigma“ na abljaku ubio Luku Popovia. Nakon dve godine provedene u zatvoru Zindovi je u oktobru 2015. dobio dozvolu da poseti bolesnog lana porodice, kada je pobegao, podseaju crnogorski mediji.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top