Ovde ste
Home > Život > Agro TV vam otkriva kako sačuvati životnu sredinu, a koristiti pesticide

Agro TV vam otkriva kako sačuvati životnu sredinu, a koristiti pesticide


Poslednjih godina aktivno se vode debate i traže različita rešenja u očuvanju životne sredine – od podzemnih voda, reka, jezera pa preko vazduha koji je bitan ne samo ljudima i životinjama, već i biljkama.

Foto: Agro TV / Promo

S obzirom na to da je predstojeći period zemljoradnicima izuzetno važan za zaštitu ratarskih kultura, postavlja se pitanje kako da pesticide koje koriste apliciraju maksimalno dobro kako bi što manje uticali na zagađenje okoline.

U ovonedeljnoj epizodi emisije „Znanjem do prinosa“ autor emisije Mirjana Bačkonja razgovarala je sa zemljoradnikom iz Čeneja koji je podelio svoje iskustvo u izboru pesticida, a od stručnjaka koji se bave prskalicama saznala je koliko su rasprskivači važan deo ove poljoprivredne mašine i na koji način izbor prskalice može da doprinese smanjenju zagađenja.

Foto: Agro TV / Promo

Osim toga, osvrt na ovu temu dala je i diplomirani inženjer zaštite bilja iz Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica, koja je objasnila koliko pesticidi mogu da budu opasni, posebno za podzemne vode i šta svi zajedno možemo da učinimo kako bismo pravilnim izborom sredstava za zaštitu bilja uticali na zagađenje životne sredine.

Novu epizodu emisije „Znanjem do prinosa“ možete da pogledate u četvrtak, 1. aprila, u 12:40 na kanalu Agro TV.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top