Ovde ste
Home > Život > Dr Sra Jankovi uzdrmao javnost okantnim fotografijama – Vesti – ivot

Dr Sra Jankovi uzdrmao javnost okantnim fotografijama – Vesti – ivot


Doktor Sra Jankovi, imunolog i lan Kriznog taba, objavio je na svom Fejsbuk profilu niz fotografija koje precizno ilustruju sve ono to lekari govore ve godinu dana.


Izvor: B92

Foto: Printskrin/TV Prva

Foto: Printskrin/TV Prva

Kampanja koju je dr Jankovi, koji od poetka pandemije nije vien ili snimljen bez maske, objavio na pomenutoj drutvenoj mrei sastoji se od est manjih fotografija i glavnih argumenata kojima se ljudi koriste kada odbijaju da nose maske, ali skree panju zato ti pojedinci nisu u pravu, i na koji nain je to ponaanje pogreno i opasno.

Na prvoj fotografiji je prikazana osoba koja ne eli da nosi masku uz objanjenje da “ne moe da die ispod maske”. Dok na fotografiji pored je osoba koja je prikljuena na vetako disanje, a tekst je identian i govori da ni ta osoba ne moe da die.

Sledea fotografija prikazuje devojku koja lei kod kue i misli da ne eli da bude sama, aludirajui na meru fizikog distanciranja.

Fotografija pored prikazuje takoe osobu iz ptiije perspektive koja lei, ali u bolnikom krevetu.

Na poslednje dve fotografije prikazana je i najdramatinija poruka. Naime, na prvoj fotografiji osoba odbija da nosi masku jer ne eli da pokriva lice, dok je na fotografiji prikazana osoba koja je preminula od posledica koronavirusa, i njoj se belim arafom prekriva lice.

Slikovna poruka koju je uputio dr Jankovi, a koja je inicijalno objavljenja na Fejsbuk profilu Medicinskog centra Sveti Luka, govori da postoje nelagodnosti koje moramo da istrpimo tokom pandemije, jer je alternativa tome ne samo stranija, nego i fatalna.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top