Ovde ste
Home > Vesti > FOTOGRAFIJE IZ NOĆI HAPŠENJA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Evo kako je izgledao upad u Vilu Mir u Užičkoj 11! Foto/Video

FOTOGRAFIJE IZ NOĆI HAPŠENJA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Evo kako je izgledao upad u Vilu Mir u Užičkoj 11! Foto/Video


Serija “Porodica”, koja je prikazala poslednjih 48 sati zajedničkog života porodice Milošević u “vili Mir”, probudila je duhove prošlosti, podsetila na neke događaje i izazvala veliku buru u javnosti. Prikazani su događaji unutar rezidencije nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, pregovori sa tadašnjim predstavnicima vlasti i samu predaju, a mi vam donosimo fotografije iz te noći.

Hapšenju, koje je započeto 30. marta, a okončano nakon dva dana posle višečasovnih pregovora o predaji, prethodile su danonoćne straže pristalica i simpatizera SPS i JUL ispred kuće u kojoj je Milošević boravio.

Ispred ulaza u vilu 30. marta stige su pristalice Slobodana Miloševića spremnih, kako su tada rekli, da ga brane. Ubrzo su blokirane ulice koje vode do rezidencije, stigla je policijska marica, nekoliko džipova i vozilo Hitne pomoći.

Insajder/Peđa Milosavljević

Tokom noći se pojavilo oko 100 policajaca, pod punom opremom i rasteralo “narodnu stražu”. Nekoliko desetina policajaca bez opreme za suzbijanje demonstranata napravilo je kordon i pokušalo da uđe u dvorište vile, a pojavila se i grupa specijalaca u kožnim jaknama i sa kapuljačama na glavama.

Specijalne antiterorističke jedinice prišle su vozilima kapiji na ulazu u kuću, bacile šok-bombe, razbile staklo na portirnici i ušle u dvorište. Čula se pucnjava, a povređena su dva policajca i jedan fotoreporter.

Ubrzo potom stiglo je pojačanje od tridesetak policajaca sa šlemovima, pancirima i automatskim puškama. Jedan oklopni transporter parkirao se ispred ulazne kapije, a okupljene Miloševićeve pristalice gađale su ga flašama. Dolaze funkcioneri Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije sa načelnikom Goranom Petrovićem na čelu, koji sa saradnicima i odlazi na razgovor u vilu.

Insajder/Peđa Milosavljević

Grupa od oko 150 Miloševićevih pristalica probila je kordon policije i pridružila se onim već okupljenim ispred kapije kuće. Probijen je prvi kordon koji je stajao kod Topčiderske zvezde, a zatim i drugi koji se nalazio na sredini Užičke. Pristalice SPS uspele su da se približe trećem kordonu milicije, koji je stajao na deset metara od ulaza u rezidenciju.

Posle višečasovnih pregovora, Milošević se predao i on je 1. aprila odveden u Centralni zatvor, gde je boravio naredna 3 meseca. Na Vidovdan, helikopterom je isporučen Haškom sudu i prebačen u pritvornu jedinicu u Sheveningenu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični