Ovde ste
Home > Kultura > Komemoracija Vlasti Velisavljeviu: “Sunce na tvojoj sahrani si nam ti poklonio”

Komemoracija Vlasti Velisavljeviu: “Sunce na tvojoj sahrani si nam ti poklonio”


Komemoracija povodom smrti doivotnog lana Jugoslovenskog dramskog pozorita Vlaste Velisavljevia poela je danas oko podneva u tom teatru.


Izvor: B92

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC /nr

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC /nr

Komemoraciji prisustvuju brojne kolege, prjatelji, supruga, drugi lanovi porodice legendarnog glumca koji je preminuo 24. marta u 95 godini od posledica koronavirusa.

Sahranjen je prole subote u Aleji zaslunih graana na Novom groblju.

Poslednji put na scenu pozorita koje se danas oprata od njega stao je 12. februara 2020. godine kada je odigrao Molijerovog “Uobraenog bolesnika” u reiji Jagoa Markovia, podsetila je Tamara Vukovi, upravnica JDP.

Komemoracija je poela minutom utanja.

“U Jugoslovensko dramsko je doao poslednji put na komemoraciju Ivanu Bekjarevu i rekao mi elim da moja komemoracija bude vesela”, rekla je Tamara Vukovi koja se prva obratila prisutnima podsetivi na njegovu biografiju.

Glumica Branka Petri u izuzetno emotivnom obraanju podsetila je na legendarnu predstavu Ljubie Ristia “Buba u uhu” koju su decenijama zajedno igrali.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC /nr

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC /nr

“Sunce na tvojoj sahrani si nam ti poklonio. Tvoj osmeh koji je delovao kao osmeh avolka bio je tako radostan. ‘Buba u uhu’ nam je donela toliko zadovoljstva. ao mi je to ‘Buba’ nije ula u Ginisovu knjigu rekorda, ali ti si sa svojim karijerom sam Ginisovu knjiga”, istakla je Branka Petri.

Vojin etkovi je podsetio na svoje druenje sa Vlastom.

“Vlasto, to se nas tie ti si jedini dobitnik nagrade koju smo hteli da ustanovimo – za dobrog oveka”, kazao je etkovi izmeu ostalog.

Ovako je Vlasta govorio: “Sve je blii onaj dan. Gledam da ga eskiviram, ali izgleda da ne moe”

U slinom tonu govorio je i Dragan Mianovi.

“Publika ga je oboavala, oduevljavali su se njegovom energijom, deijom razigranou, eretskim osmehom. Bio je inspirativan za igru, dobrota je isijavala iz njega. Ako postoji jedina mere za dobrotu, to je Vlasta”, kazao poznati glumac.

“Pedeset godina smo drugovali. Za mene je bio radost”, poeo je svoj govor Voja Brajovi jo jedan iz legendarne postave “Bube u uhu”.

Igrali su je 1.600 puta, podsetio je Brajovi.

” Kad je doao u pozorite od njega smo nauili distancu od patetike. Nije pravimo razliku meu generacijama. Njegove otvorenost bila je za sve. Srce je imao za sve. Imati oveka koji moe da se smeje na svoj raun je Boiji dar”, rekao je Voja Brajovi.

Velisavljevi na ivici suza na Televiziji Prva: “Lepi Glogi…” VIDEO

Vlasta Velisavljevi je u JDP doao na poziv Bojana Stupice, a prvu ulogu je ostvario u predstavi “Kad su cvetale tikve”. Od 1971. do 2014. godine igrao je u najdugovenijoj predstavi, Fejdoovoj Bubi u uhu u reiji Ljubie Ristia koja je imala vie od 1600 izvoenja. Bio je omiljen meu kolegama i saraiao sa najzaajnijim pozorinim rediteljima. Poslednju premijeru je imao 2016. godine u ekspirovom Hamletu koji je reirao Aleksandar Popovski. U JDP-u je ostao do penzije 1993. godine.

Igrao je na scenama gotovo svih beogradskih pozorita i mnogih jugoslovenskih i srpskih, ostvario je brojne uloge na filmu i televiziji.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top