Ovde ste
Home > Ekonomija > Kuu platila 95 miliona dolara, a jo nije ni useljiva: “Feng ui odluka”?

Kuu platila 95 miliona dolara, a jo nije ni useljiva: “Feng ui odluka”?


Supruga osnivaa tehnolokog preduzea Nanofilm iz Singapura platila je ak 95,6 miliona dolara kuu na ekskluzivnom Nasim roudu.


Izvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Ovo je navedeno na sajtu koji se bavi nekretninama – Ed propu.

Kua se nalazi na posedu povrine skoro 3.000 kvadrata, odmah pored Visokog komesarijata Velike Britanije, a na putu “Nasim”, najprestinijoj ulici u Singapuru koja je preplavljena ambasadama i vilama koje vrede milione dolara.

in ijao Kun, koja je udata za i Sjuna, osnivaa kompanije Nanofilm, kupila je posed od druge preduzetnice, Oei Siu Hoe, poznatije kao Sukvamati Viaje, navodi se u izvetaju.

Izvetaji takoe pokazuju da je kupovina koju je in obavila bila najvea ove godine kada je u pitanju jedna kua. Kada se gleda ukupna prodaja, najvie je plaeno za zgradu sainjenu od 20 luksuznih stanova – 217,5 miliona dolara (293 miliona singapurskih dolara).

Osnivaica i izvrna direktorka firme “Luksuzni domovi Singapura” Sunita Gil, rekla je da je bila iznenaena cenom po kojoj je nekretnina prodata, istiui da kua jo uvek nije spremna za useljenje.

“Ovakve kupovine su uglavnom pod uticajem ‘feng ui odluke’ ili spoljnog saveta u vezi sa tim zato je ona bila spremna da za kuu da ovoliku svotu novca”, rekla je Gil za Biznis insajder.

Poznata kao “Lejdival bungalov”, kua je sagraena 1964. godine, a prodata je od strane Visokog komesarijata Velike Britanije 2000. godine, za oko 14,4 miliona amerikih dolara, navodi se u specijalizovanom magazinu Tatler iz Singapura. Najskorija vlasnica, Oei, kuu je 2003. godine kupila za oko 19 miliona amerikih dolara.

Iako je kua dizajnirana kao “bungalov visoke klase”, to je najrei tip kue u Singapuru, najverovatnije e zahtevati potpunu renovaciju koja moe kotati i do 700 amerikih dolara po kvadratnoj stopi, istakla je Gil, dodavi da e samo za obnovu moda biti potrebno dodatna 22 miliona amerikih dolara.

Biznis insajder do objavljivanja teksta nije uspeo da kontaktira in za komentar.

Brus Lije, koosniva i partner u kompaniji Singapur riltors, rekao je da smatra da je ova cena sasvim oekivana kada se uzme u obzir lokacija, ak i sa svim trokovima renoviranja.

“Komad zemlje na Nasimu je kao retka umetnina ili vino”, rekao je on, dodavi da cene ovakvih poseda stalno dostiu nove rekorde.

Ova kupovina daje nadu da bi 2021. godina mogla da bude veoma uspena za trite nekretnina u Singapuru, nakon to su cene dostigle visine kakve nisu viene u poslednje dve godine, a zbog toga to i stranci i stanovnici Singapura “grabe” domove otkako je pandemija poela.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top