Ovde ste
Home > Vesti > PETKOVIĆ: Baza KBS je direktna pretnja Srbima!

PETKOVIĆ: Baza KBS je direktna pretnja Srbima!


Jedini koji treba da povuku svoje reči su albanski lideri, od kojih svakodnevno stižu ratnohuškačke izjave, pozivi na stvaranje velike Albanije i ultimatumi kojima se potkopava dijalog – poručio je Petković u saopštenju povodom kritika Bahtirija na račun predsednika Vučića.

Vojna baza Kosovoskih bezbednosnih snaga (KBS), čiju gradnju na severu pokrajine najavljuje Bahtiri, kako je upozorio Petković, ”nije nikakav humanitarni niti tržni centar, već vojni objekat koji je direktna pretnja Srbima u četiri opštine na severu pokrajine”.

Baš kao što je pretnja i deklaracija Bahtirija koju je 2018. izglasala skupština Južne Mitrovice da se izvrši aneksija severnog dela Kosovske Mitrovice. A to kako će Bahtiri i drugi albanski ‘prvaci’ da štite srpski narod na Kosovu i Metohiji najbolje znaju Srbi iz Peći, Prizrena, Prištine gde ih više nema – poručio je Petković.

Danas su i u Prištini očigledno dobro shvatili poruku da Beograd nikome ne preti, ali i da ume da zaštiti svoj narod i da nikome neće dozvoliti nove pogrome i oluje – rekao je Petković.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top