Ovde ste
Home > Vesti > Poela sednica Kriznog taba VIDEO/FOTO

Poela sednica Kriznog taba VIDEO/FOTO


U Palati Srbija danas je neto posle 16 sati poelo novo zasedanje Kriznog taba za borbu protiv koronavirusa.


Izvor: B92

Sastanku, kako javlja reporter B92.net, ne prisustvuje epidemiolog Branislav Tiodorovi.

Sednici, izmeu ostalih, prisustvuju premijerka Ana Brnabi, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Plemi, zamenik gradonaelnika Beograda Goran Vesi, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojkovi.

Podsetimo, danima se spekulisalo da e sednice biti, ali ona zapravo nije bila ni zakazana, a ono o emu se najvie prialo jeste mogunost otvaranja ugostiteljskih objekata pod odreenim uslovima.

Ti uslovi odnose se na to da bi kafiima i restoranima moglo biti dozvoljeno da otvore bate, ali ne i unutranjost objekata. Za to se svakako zalae ekonomski deo taba, dok je medicinski deo izriito protiv toga, jer smatra da je broj zaraenih i hospitalizovanih prevelik.

Brnabieva: To ne smemo da ugrozimo

Foto: B92/jj

Foto: B92/jj

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabi je, najavljujui novu sednicu Kriznog taba, navela i da e se prethodno sastati sa strunim delom tog tela kako bi se razmotrilo koliko je mogue poputanje mera.

Ona je na Televiziji Pink rekla da se vidi stagnacija, ak i blagi pad broja novozaraenih u Beogradu, gde je i najvie vakcinisanih graana.

“Obratiemo se javnosti nakon sednice Kriznog taba. Sasluau lekare i videemo da pokuamo da naemo neki balans”, rekla je Brnabieva.

Trudiemo se, kae, da jo malo relaksiramo mere, koje su sada meu blaima u odnosu na zemlje Evrope, ali e se voditi rauna da nastavimo sa rezultatima jer, iako su veliki brojevi novozaraenih, dosta su dobri.

“Vidimo stagnaciju, ak blagi pad, ali to ne smemo da ugrozimo”, naglasila je Brnabieva.

Foto: B92.net/j.j.

Foto: B92.net/j.j.

Foto: B92.net/j.j.

Foto: B92.net/j.j.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top