Ovde ste
Home > Ekonomija > Priprema se akt o dodatnoj pomoi: Ko dobija novac?

Priprema se akt o dodatnoj pomoi: Ko dobija novac?


Direktor Nacionalne slube za zapoljavanje Zoran Martinovi kae da se priprema odgovarajui akt kojim e se definisati davanje pomoi nezaposlenima.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, librakv

Foto: Depositphotos, librakv

Ovu pomo nedavno je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vui.

Martinovi je, odgovarajui na pitanje Tanjuga koje e kategorije nezaposlenih dobiti ovu pomo i kada, rekao da se oekuje donoenje akta koji e regulisati sve detalje.

“Oekujemo da e Vlada Srbije to jasno definisati, a Nacionalna sluba za zapoljavanje e postupati po tome”, rekao je Martinovi.

Podsetimo, predsednik je gostujui na RTS-u najavio dodatnu podrku za nezaposlene – sem 60 evra koje dobijaju svi punoletni graani, oni e dobiti jo 60 u junu.

“Dakle, dajemo ukupno 120 evra za nezaposlene u ovoj godini”, naglasio je Vui.

Podrka za zapoljavanje

Nacionalna sluba za zapoljavanje (NSZ) raspisala je 13 javnih poziva/konkursa, putem kojih e kroz direktnu finansijsku podrku poslodavcima i nezaposlenim licima biti ukljueno vie od 18.000 nezaposlenih lica.

Kako se navodi u saoptenju NSZ-a, za ove namene, a radi realizacije mera aktivne politike zapoljavanja, opredeljeno je 5.750.000.000 dinara, od ega se 550.000.000 izdvaja za osobe sa invaliditetom.

Kao i prethodnih godina, teite e biti na tee zapoljivim kategorijama lica, u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti bez zavrenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugorono nezaposleni, korisnici novane socijalne pomoi i rtve porodinog nasilja.

Veina javnih poziva/konkursa bie otvorena do 30. novembra ove godine, a za podnoenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapoljavanje bie otvoren do 17. maja 2021. godine, a rok za podnoenje zahteva potencijalnih izvoaa javnih radova istie 10. maja, kae se u saoptenju.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top