Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > SAD JE JASNO, OVAKO JE PIKSI PREPORODIO ORLOVE! Strašan govor, a jednu stvar nikad, ali nikad ne smeju da urade!

SAD JE JASNO, OVAKO JE PIKSI PREPORODIO ORLOVE! Strašan govor, a jednu stvar nikad, ali nikad ne smeju da urade!


Trenutno je stigao do 41 pogotka na 64 meča, a njegova želja je da golovima pomogne Srbiji da se plasira na Svetsko prvenstvo.

Znamo da je tek početak kvalifikacija, ni pola posla nije odrađeno, ali naš glavni cilj je da u Katar odemo sa prvog mesta u grupi. Da, da, ideja je direktan plasman na Mundijal – rekao je za “Mozzartsport” napadač Srbije Aleksandar Mitrović.

– Još sam gladan. Deluje kao fraza, ali za mene stvarno nema ništa lepše nego kad obučem dres reprezentacije. Bože zdravlja, da moji saigrači i ja predstavljamo Srbiju najpre na sledećem Mundijalu, pa na narednom Prvenstvu Evrope, onda onom tamo prvenstvu sveta… U najboljim sam godinama.

Njegovi nekadašnji treneri Vuk Rašović i Ljubinko Drulović veruju da zbog činjenice da mu je tek 26 godina može da stigne i do 100 golova u dresu Srbije.

beta

 

Eto kakve trenere sam imao, koliko veruju i mene i koliko su ambiciozni. Možda drugima deluje nerealno, ali hajde da probamo. Ubeđen sam da, ako me zdravlje posluži, a sreća isprati, mogu daleko. Prvi preduslov je žestok rad. Što da ne? Pa, u životu moraš da imaš najviše ciljeve. Čak i da ne uspem, makar ću pokušati. Najgore bi bilo da po okončanju karijere vrtim film i kažem: ’E, mogao sam ovo, trebalo je da budem veći profesionalac, što nisam ono…’ Kad se budem osvrnuo za sobom, neću ni za čim da žalim. A što se ovog i budućih rekorda tiče, lepo je rekao Kristijano Ronaldo: Ne jurim ja njih, nego oni mene.

On ističe da je novi selektor Dragan Stojković Piksi vrlo brzo ubedio tim da Srbija na svakom meču treba da ide po pobed.

fss

 

Prva stvar, nemamo poraz. Druga, imamo sedam bodova i prvi smo. Da nam je neko ponudio, rekli bismo da to lepo izgleda, možda bismo u podsvesti prihvatili, negde iz malog mozga čuli glasove ’dobro je’, međutim, Piksi nas je toliko ubedio da možemo da budemo prvi u grupi da smo svi, pa i ja, očekivao devet bodova. Stvarno smo verovali da smo u stanju da dobijemo sve tri utakmice.

Mitrović objašnjava šta je to selektor uradio, kako je pokrenuo “orlove”.

Kao veliko ime i jedan od najboljih igrača koje je država imala, Piksi nas je osvojio novom energijom, ubedio da sa svakim možemo da igramo fudbal, da se ni pred kim ne povlačimo. Ma, kakvo povlačenje, rekao nam je čovek da napadamo, dominiramo, pitamo se na terenu. I da nikad, ali baš nikad, ne odustajemo bez obzira na razvoj situacije.

beta

 

Predrag Mijatović je rekao da posle ovakvog starta u kvalifikacijama čitava nacija već “očekuje Srbiju u polufinalu Svetskog prvenstva”.

Mi smo takav narod! Skoni smo krajnostima, ali budite sigurni da u ekipi nema euforije. Sećam se, bilo je i kod Musilina nepoverenja na početku, Irsku je u Beogradu dočekalo jedva desetak hiljada ljudi, a kad smo protiv Gruzije overili plasman na Mundijal ispratila nas je u Rusiju krcata Makarana. E, da bi se došlo do toga da tribine budu pune, mora da se ide postepeno. Ljudi, pa nama tek slede teške utakmice. Znate zašto, naša pauza će biti duža od portugalske, sledeći takmičarski meč igramo tek u septembru. Kako rastemo tako će svaki rival biti teži. 

Mitrović bi voleo i da bude najbolji strelac evropskih kvalifikacija za Mundijal. 

Što da ne? Voleo bih, zašto da krijem? Nije baš da razmišljam o tome svaki dan ili da se opterećujem, mada priznajem da je lepo videti listu. Moja velika prednost je što sam okružen igračima koje znam u dušu, sposobnim da kreiraju šansu u pola noći. Ako budemo nastavili da igramo kao dosad, Tadić, Sergej, Kostić i Radonjić će mi sto posto nameštati prilike. Znam da će dođi, na meni je da ih koristim. Kao špicu mi je izuzetno drago što tačno znam kako razmišljaju navedeni momci, a i ostali, jer su jednako važni. Zbog njih sam se nadavao golova. Njima hvala do neba – rekao je Aleksandar Mitrović.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top