Ovde ste
Home > Život > Sin Toma Henksa kritikovan zbog rasizma: “Shvatite to kako hoete” – Vesti – ivot

Sin Toma Henksa kritikovan zbog rasizma: “Shvatite to kako hoete” – Vesti – ivot


et Henks, sin holivudske zvezde Toma Henksa, kritikovan je jer je upotrebio “rasistiki” font na novoj kolekciji odee takoe kontroverznog naziva “Leto belog momka” (“White boy summer”).


Izvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Na kolekciji crne i bele odee koristi se font “gothica”, koji se vezuje za pokret belih suprematista. Ovaj font slian je fontu “Fraktur” koji se koristio u nacistikoj Nemakoj i na koricama knjige “Mein Kampf” Adolfa Hitlera.

Iz etove PR slube dolazi informacija da je ime za kolekciju samo igra reima na naziv pesme Mega Ti Stalion – “Hot Girl Summer”.

“Shvatite to kako elite, ne govorim o Trampu ili slino. Govorim o sebi, i belakim reperima, tom tipu mukarca”, rekao je et.

Potom je et ipak imao potrebu da dalje objasni ta je hteo da kae nazivom svoje kolekcije.

“Znate li ta ‘White Boy Summer’ nije – biti zao i imati predrasude prema bilo kome na osnovu drugaije rase, porekla, ili naina ivota”.

Potom je najavio da e izbaciti letnju kolekciju za ene, pod nazivom “Black Girl Summer”, i da e na njoj biti korien isti font.

“elim da vidim bele momke i crne kraljice kako nose te majice”, rekao je et.

Sin Toma Henksa ve je bio kritikovan zbog rasizma, jer je prole godine objavio snimak na kom imitira jamajkanski naglasak.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top