Ovde ste
Home > Sport > Stankovi: U glavi mi je Napredak, ne mislim na Partizan

Stankovi: U glavi mi je Napredak, ne mislim na Partizan


Fudbaleri Zvezde igraju u subotu 3. aprila od 17 asova u Kruevcu protiv Napretka, utakmicu 29. kola Super lige Srbije.


Izvor: Beta

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stankovi rekao je da oekuje teku utakmicu protiv Napretka i da su se svi reprezentativci vratili i da e mu biti izazov da izabere startnu postavu.

Napredak je opasan protivnik i oekuje nas teko gostovanje. Nedostajae navijai, obino je stadion bio pun i bila je prava fudbalska atmosfera. Oni imaju svoj cilj i svoje planove, a to je borba za srednji deo tabele. Znamo ta nam je initi i to ponavljam od poetka sezone. Vratili su se svi iz reprezentacije, skoro svi su se oporavili. Videemo kakva e situacija biti sa (Nemanjom) Milunoviem, ali i to ide dobrim putem. Nadam se da e vrlo brzo biti u konkuenciji za sastav. Skoro svi smo na broju i bie mi izazov da odaberem startnih 11 fudbalera“, izjavio je trener crveno-belih.

Zvezda e u sredu 7. aprila igrati na svom terenu protiv Partizana, a Stankovi je rekao da je koncentrisan samo na utakmicu protiv Napretka.

Ne razmiljam o Partizanu u ovom trenutku. Tako klasifikujemo stvari od poetka, imamo prvenstvo i Kup, imali smo evropske utakmice. Nije nijedna utakmica velika ili mala. Igraemo tvrd me, ali namestili smo glavu za svaki sledei duel, a i za ovu utakmicu koja nam donosi tri boda i mir“, naveo je.

Stankovi je rekao i da su se svi igrai vratili u klub posle obaveza u reprezentaciji, da su skoro svi zdravi i dodao da mu je drago to su svi bili zadovoljni svojim nastupima.

Ulazimo u susret u dobroj atmosferi, sledi pedesetak dana zavrnice, gde moemo dosta toga da dobijemo“, naveo je Stankovi.

U ekipi su se vratili Filip Falko, Dijego Falineli, Seku Sanogo i Aksel Bakajoko.

Falku i Falineliju sigurno znae golovi. Mislim da su Falko i Bakajoko imali pehove i male povrede koji su ih odvojile jedan period od terena. Falko se prvo povredio u Subotici, a onda je dobio i korona virus. Nikako da uhvate pravi takmiarski ritam, ali sada e svakako biti prilike jer je pred nama mnogo utakmica. Zadovoljan sam nainom na koji treniraju, kao i kako se ponaaju“, rekao je Stankovi.

Neki su na njega ostavili poseban utisak.

Drago mi je zbog Falka to je ve na drugom, treem nastupu postigao pogodak, to e mu mnogo znaiti zbog samopouzdanja i rada. to se tie Sanoga, on je pravi lav, poten momak, koji stoprocentno daje sve od sebe na terenu. Sa njim u ekipi imamo izvanredan balans. Ukoliko hoemo da igramo napadaki, on je momak koji dri tas veznog reda i sa njim Crvena zvezda mnogo dobija na kvalitetu igre“, dodao je.

Stankovi je rekao i da mu je drago to e gostovati u fudbalskom gradu na lepom stadionu i podsetio da je poslednji put tamo bio 2012. godine na finalu Kupa, kada se oporavljao od operacije tetive.

To je bila moja poslednja godina igrake karijere. Bilo je to lepo vee u Kruevcu, Zvezda je dobila Borac iz aka u finalu Kupa Srbije sa 2:0. Veu me lepa seanja za taj stadion i verujem da e predstojea utakmica biti dobar izazov“, zakljuio je Stankovi.

Posle 28 kola u Super ligi, Zvezda je prva na tabeli sa 80 bodova, devet vie od drugoplasiranog Partizana. Napredak zauzima 16. mesto sa 29 bodova.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top