Ovde ste
Home > Vesti > HITNO POTREBNA POMOĆ KOLEGA SOKOBANJSKOJ KOVID BOLNICI! Situacija izuzetno teška, lekari i medicinsko osoblje na granici izdržljivosti!

HITNO POTREBNA POMOĆ KOLEGA SOKOBANJSKOJ KOVID BOLNICI! Situacija izuzetno teška, lekari i medicinsko osoblje na granici izdržljivosti!


Ona navodi da je Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti “Sokobanja”, koja je od 25. marta ponovo u kovid sistemu, hitno neophodna pomoć u vidu lekara i medicinskog osoblja i poziva sve koji žele da pomognu svojim kolegama da se odazovu apelu i jave toj ustanovi.

– Naši lekari i medicinsko osoblje su preopterećeni, jer 24 časa brinu o teškim kovid pacijentima. Oni su na ivici snage i neophodna im je pomoć kolega. Mnogi od pacijenata zahtevaju posebnu negu, od hranjenja do presvlačenja. Teži su pacijenti nego ranije, situacija je zabrinjavajuća – napominje doktorka Milanović.

Ona ističe da slobodnih mesta na kiseoniku nema i da se broj prijema stalno povećava, dok otpusta nema.

Kovid bolnica u Sokobanji trenutno ima 135 obolelih od kovida, a na intenzivnoj nezi je osmoro pacijenata.

Dvoje pacijenata je priključeno na neinvazivnu mehaničku ventilaciju , dok su svi ostali u poluintenzivnoj nezi.

– Samo od juče bilo je pet prijema, a nijedan otpust – navela je Milanovićeva.

Prema njenim rečima, najmlađi pacijent koji je na kiseoniku ima 35 godina, a usled pogoršanja stanja, jedan pacijent hitno je prebačen u kovid bolnicu u Kruševac.

Doktorka Milanović poziva sve da prime vakcinu protiv kovid-19 i da se pridržavaju svih propisanih mera u borbi protiv epidemije.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top