Ovde ste
Home > Život > Hobotnica napala plivača u Australiji, jedva doplivao do obale (VIDEO)

Hobotnica napala plivača u Australiji, jedva doplivao do obale (VIDEO)


U morima žive mnoga bića koja izazivaju strah – između ostalih i hobotnice. Iako ne tako velike kao mitski Kraken ili Ktulu iz Lavkraftove horor proze, one znaju da narastu i potencionalno mogu biti opasne za čoveka – ako se izazovu.

To je na svojoj koži osetio Australijanac Lensi Karlson, koji tokom plivanja imao blizak susret sa jednom velikom hobotnicom.

Karlson, inače geolog po struci, tokom šetnje sa kćerkom po plaži, ugledao je hobotnicu u plićaku. Pošto je prilično aktivan na društvenoj mreži Instagram, gde postavlja slike i snimke iz prirode, Karlson je ušao u vodu i zaplivao prema hobotnici, ne bi li je snimio izbliza.

To se pokazalo kao velika greška.

Hobotnici se to što joj se neko približio nije ni malo dopalo. Ona je smesta napala Karlsona i išibala ga svojim pipcima. Nesrećni Karlson je svoju smelost platio opekotinama po većem delu tela.

On je izjavio kako je jedva doplivao do obale zbog snažnih bolova koje je osećao a rane je odmah isprao pićem koji je nosio sa sobom. Srećom po njega, ova vrsta hobotnice nije smrtonosno otrovna kao neke od vrsta koje nastanjuju vode Australije.

Karlson je kasnije napisao da je razlog za ovaj napad bio verovatno taj što je hobotnica branila svoju teritoriju na koju se on drznuo da dođe.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top