Ovde ste
Home > Vesti > Radojičić: U poslednjih 7 godina, 28 mlliona dinara za porodice!

Radojičić: U poslednjih 7 godina, 28 mlliona dinara za porodice!


On je za TV Prva rekao da danas u Beogradu postoji 500 personalnih asistenata, od kojih je 280 direktno usmereno ka deci koja imaju autizam, saopštila je Gradska uprava.

Radojičić kaže da su u gradskom budžetu izdvojena sredstva u visini od 330 miliona dinara, što će, dodaje, omogućiti povećanje broja ličnih pratilaca.

Podsetio je da prestonioca ima i 15 dnevnih boravaka za decu sa poremećajem u razvoju, od kojih je jedan otvoren prošle godine u Lazarevcu, dok na Vračaru i Paliluli postoje dva centra koja su specijalizovana za boravak osoba sa autizmom.

Mislim da je posebno važna inicijativa koja dolazi od Republike za osnivanje Centra za rani razvoj i inkluziju, kako bi se korisnicima pružila adekvatna pomoć i kako bi se pripremili za aktivno učešće u društvu. Ukoliko se problemi ustanove u pravom trenutku, postoje velike mogućnosti da se dodatnim radom lekara, porodice, socijalnih institucija i tokom inkluzivnog obrazovanja razviju kapaciteti te dece – poručio je gradonačelnik.

Naglasio je da svi moramo raditi na podizanju svesti o autizmu, kao i prihvatiti različitosti.

To je dužnost svih nas, imamo pozitivnih primera i trebalo bi da se ugledamo na njih – ukazuje Radojičić povodom obeležavanja Svetskog dana autizma.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top