Ovde ste
Home > Putovanja > Grka oekuje turiste, vakcinie sve turistike radnike

Grka oekuje turiste, vakcinie sve turistike radnike


Grka spada u zemlje koje se u velikoj meri oslanjaju na turizam i ele da se otvore za strane posetioce koji su vakcinisani ili su nedavno imali negativan test na kovid 19, pie BBC.

Zbog toga planira da vakcinie do leta sve turistike radnike i poziva na izdavanje sertifikata o vakcinaciji ili pasoa kako bi se stranim posetiocima omoguilo putovanje.

Ministarka kulture Lina Mendoni smatra da su sertifikati o vakcinaciji veoma vani kako bi se ljudi oseali zaista sigurno i mogli da dou i vide grka arheoloka nalazita i muzeje.

Sada pet uslova za boravak u Grkoj?

U mnotvu intervjua visokotiranim stranim dnevnim novinama grki ministar turizma Haris Teoharis, koji je na turneji po zemljama iz kojih gosti redovno dolaze u Grku, predstavio je plan Vlade za otvaranje turizma.

Restorani i barovi u Grkoj ponovo e se otvoriti nakon uskrnjih praznika, poetkom maja, izjavio je zamenik ministra za razvoj Nikos Papatanasis i dodao da e u poetku usluivati goste samo na otvorenom.

“Uslunim delatnostima bie dozvoljeno da ponovo rade na otvorenim i poluotvorenim povrinama kada bude pravo vreme za to. Izgleda da e se to dogoditi posle uskrnjih praznika”, rekao je on za televiziju Mega, prenosi ANA.

Prema njegovim reima, paralelno e se ponovo otvoriti turizam povezan sa ugostiteljstvom, bez obzira na to kada e samom sektoru ugostiteljstva biti dozvoljeno potpuno otvaranje.

Papatanasis nije odbacio mogunost ponovnog zatvaranja maloprodajnog trita napominjui da je zatita javnog zdravlja najvanija.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top