Ovde ste
Home > Tehnika > Mark Zackerberg sada hoe Instagram za decu

Mark Zackerberg sada hoe Instagram za decu


Grupa demokratskih poslanika pisala je ove nedelje Marku Zuckerbergu da bi na njega izvrili pritisak da upozna javnost o planovima za verziju Instagrama za decu. Tokom sasluanja prolog meseca, Zuckerberg je potvrdio izvetavanje BuzzFeed-a da kompanija istrauje starosnu verziju svoje aplikacije dizajniranu za mlae korisnike.


Izvor: B92

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Nekoliko predstavnika kongresa, ukljuujui i dva senatora potpisali su pismo, izraavajući “ozbiljnu zabrinutost” u sposobnost kompanije da zatiti privatnost i dobrobit mlaih korisnika. “Facebook ima obavezu da osigura da bilo koja nova platforma ili projekat koji cilja decu stavlja dobrobit tih korisnika na prvo mesto, a mi smo skeptini da je Facebook spreman da ispuni ovu obavezu”, napisali su zakonodavci.

Naveli su prethodne neuspehe kod proizvoda poput Messenger Kids-a, koji su imali manu koja je deci omogućila da razgovaraju sa ljudima izvan njihovih parametara privatnosti.

„Iako su softverske greke este, ova epizoda je ilustrovala pretnje privatnoću deci na mrei i dokazala nesposobnost najvee drutvene mree na svetu da zatiti decu koju je kompanija aktivno pozvala na ovu platformu“, napisali su zakonodavci.

Pismo je postavilo krajnji rok do 26. aprila da kompanija prui odgovore na sveobuhvatan i korisno specifian skup pitanja o budućem proizvodu namenjenom deci.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top