Ovde ste
Home > Tehnika > Pregleda Edge nikad popularniji, dok Firefox koristi sve manje ljudi

Pregleda Edge nikad popularniji, dok Firefox koristi sve manje ljudi


Sa novim Chromium pregledaem, koji je napravljem na tehnologiji Google Chrome-a, Microsoft je ve preiao Firefox pregleda u toku prole godine, a kako se ini, taj trend se nastavlja.


Izvor: B92

Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

U godinama za nama internet zajednica se sa podsmehom odnosila prema Microsoft pregledaima. Osim vremenog Internet Explorera, Microsoft je u nekom momentu izbacio na trite Microsoft Edge pregleda, koji nije uspeo da odri kritinu masu korisnika koja bi ga prihvatila, iako je koristio moderna reenja.

Izvetaj NetMarketShare-a za 2020. godinu pokazao je da ga je Edge-ov 7,57% trini udeo gurnuo Firefox u martu prole godine. Sada druga kompanija za analitiku – StatCounter izvetava da Edge tokom poslednjih nekoliko meseci dobija nove korisnike, a da se Firefox-ova baza korisnika smanjuje.

Foto: Screenshot/statcounter

Foto: Screenshot/statcounter

Iako podaci ne dokazuju da su korisnici Firefox-a poeli da koriste Edge, vidimo da je Microsoftov pregleda zabeleio skok trinog udela sa 7,81% na 8,03% ove godine, dok je Mozilla-in proizvod opao sa 8,1% na 7,95%. To je vrhunac svih vremena za Edge, prema StatCounter-u.

Edge-ov dobitak kod korisnika nije mu obezbedio drugu poziciju. Ta ast pripala je Safariju, koji sada ima udeo od 10,13%, iako njegov broj pada od decembra, pa bi Edge mogao brzo i njega da prestigne.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top