Ovde ste
Home > Vesti > ALBANSKI MEDIJI TVRDE DA SE MOSKVA UKLJUČUJE U DIJALOG! Rusija će poslati svog izaslanika za Kosovo?!

ALBANSKI MEDIJI TVRDE DA SE MOSKVA UKLJUČUJE U DIJALOG! Rusija će poslati svog izaslanika za Kosovo?!


Ovo tvrdi portal ‘Albanijan post’, koji ističe da je reč o sastanku koji će organizovati lično francuski predsednik Emanuel Makron.

‘Delegacije Beograda i Prištine, predvođene Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, sastaće se u septembru u Parizu u prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predstavnika SAD i Rusije’, piše ovaj portal, pozivajući se na nezvanične izvore.

Moj ugao

ZORAN MILIVOJEVIĆ, DIPLOMATA

Pitanje je koliko je ta informacija tačna. Ukoliko jeste, to bi bio veliki pozitivan preokret za Srbiju jer bi se sve vratilo u okvire odlučivanja Saveta bezbednosti UN.

Ovim povodom oglasio se ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, koji kaže da zasad nema ove informacije, koje mu deluju ‘izmišljeno’, ali da će Rusija pomoći Srbiji ukoliko Beograd to zatraži.

– Ne znam za takve informacije. Rusija je već uključena u proces kao stalna članica Saveta bezbednosti UN. Nisam čuo da postoje ozbiljne namere SAD za uključivanje u dijalog Beograda i Prištine. Što se tiče Rusije, uvek smo spremni da pružimo podršku rešenju. Ako Beograd bude imao interes za uključivanje Rusije, mi smo spremni da to razmotrimo – naglašava Bocan-Harčenko.

Namerno provociraju

Albanci na ovaj način samo žele da izazovu reakciju Beograda

Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije

Komentarišući ove navode, bivši šef diplomatije Živadin Jovanović ocenjuje da su ovo spekulacije i provokacije.

– Albanci na ovaj način samo žele da izazovu reakciju Beograda. Sigurno je da nema pravednog rešenja bez učešća svih stalnih članica Saveta bezbednosti. Rešenje mora biti u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN – zaključuje Jovanović.

Beta

Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top