Ovde ste
Home > Sport > “Ibrahimovi to nije zasluio” – B92

“Ibrahimovi to nije zasluio” – B92


Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je o najefikasnijim nainima za borbu protiv nametanja rezultata.


MTIzvor: B92

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Mrkela je istakao da reavanje tog problema nije samo posao za dravu, ve i Fudbalski savez Srbije i naglasio da ima saznanja da se, dok je on obavljao funkciju direktora mlaih reprezentativnih selekcija, u FSS radilo preventivno i dosta razgovaralo sa klubovima.

“UEFA mnogo panje poklanja tome. Na takmianjima koje UEFA organizuje za mlae kategorije, uvek se prirede kursevi i edukacije u vezi sa nametanjem rezultata. Mislim da FSS u budunosti treba da se okrene toj vrsti edukacije mladih fudbalera i naravno da u saradnji sa dravom pokua da taj problem rei na pravi nain“, rekao je Mrkela gostujui na televiziji K1.

On je konstatovao da posle svega to se deavalo u FSS i ostavke doskoranjeg predsednika Slavie Kokeze, srpska Kua fudbala nema puni kapacitet da reava ovakve probleme i da su neophodni izbori na svim nivoima fudbalske organizacije.

“Postavlja se pitanje da li e sadanji saziv Skuptine birati predsednika koji e svoj posao obavljati u naredne dve i po godine, odnosno do isteka mandata sadanjim delegatima Skiuptine, ili e se raspisati izbori na svim nivoima pa da taj novoizabrani predsednik ima etriri godine da reava probleme. Smatram da, ako se ve bira novi predsednik, potrebno je da se izvre izbori na svim nivoima“.

Mrkela je ostao neodreen po pitanju visine kazne kojom su od strane FSS kanjeni Jagodina i Borac, kojima nakon oduzimanja est bodova preti ispdanje iz lige.

“Pretpostavljam da je Disciplinska komisija reagovala u skladu sa mogunostima koje joj Pravilnik o kanjavanju daje. Jedna od opcija reavanja takvih problema u budunosti je i stroije kanjavanje. To su neprijatne situacije i verujem da je Disciplinska komisija dobro sagledala sve aspekte sa tim utakmicama“.

Na udaru Disciplinske komisije FSS bila je i Crvena zvezda, ali zbog slabe organizacije prethodnog derbija, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepotovanja epidemiolokih mera. Crveno-besli su kanjeni novano sa 700.000 dinara, a Mrekla nije mogao da kae ko je u sistemu organizacije mea zakazao.

“Crvena zvezda se uvek trudi da ispotuje sve oko kovid protokola, ali i ostale standarde u organizaciji meeva. Nekada se jednostavno dogode propusti. Ko je tu zakazao, to je svakako za razmatranje i o tome e odluivati Izvrni odbor“, poruio je Mrkela koji se dotakao i incidenta na meu sa Milanom na kome je na nacionalnoj osnovi vrean Zlatan Ibrahimovi zbog ega je Zvezda kanjena utakmicom bez prisustva publike.

“Taj incident se desio prema Ibrahimoviu koji je osvedoeni prijatelj nae zemlje, mnogih naih igraa ak i Novaka okovia. On se uvek lepo izraavao o naoj zemlji. Mislim da on to nije zasluio. Niko to ne zasluuje, jer fudbal je sport koji spaja“, zakljuio je on.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top