Ovde ste
Home > Sport > Novak odgovorio Nadalu: Neke stvari bole

Novak odgovorio Nadalu: Neke stvari bole


Novak okovi je na Srbija openu imao priliku i da se osvrne i na izjavu Rafe Nadala o tome kako ima oseaj da je broj jedan opsednut jurnjavom za rekordima.


Z.K.Izvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

panac naravno nije mislio nita negativno da kae, ali je verovatno pokuao da prikrije da je njemu jednako stalo da na kraju trke za GOAT bude na vrhu.

Kako god bilo, okovi je jo jednom ponovio da zna ta su njegovi krajnji ciljevi i da nema problem da u bilo kojoj prilici pria o tome.

To ta on eli i razmilja, kako on sve vidi, to je njegova stvar. Ne ulazim u to, ne mogu da priam za njega kako on mene vidi u odnosu na rekorde. Ima puno pravo da to iskae, ali ja ne oseam da sam opsednut bilo im u ivotu, ve samo da imam strast i veliku elju i veliki cilj i da nemam problem da ga verbalizujem. Nemam problem da iskomuniciram to. Moda neko ima problema da kae to i da stoji iza toga. Ja nikad nisam imao problem da kaem da mi je cilj da oborim taj i taj rekord, da pokuavam da uradim to i to… Ne znam zato je to loe, ne samo vezano za rekorde, ve i za mnoge stvari u ivotu, moda i za politiku u tenisu ili neke stvari koje su bolne za nekog da uje. Ili prosto, ljudi ne ele neku stvar da uju od nekog ko ima status najboljeg na svetu. Onda sve to vi kaete odjekuje jo vie i onda tu je mnogo prstiju zgaeno, kako bih rekao, kada je politika u tenisu u pitanju“, kae Novak.

On poruuje da svaki igra ima svoju putanju ka uspehu.

Ja u stajati iza toga i nastaviti da budem svoj ovek i kad god osetim da je neto nepravedno ili pravedno, kako god, ja u to da istaknem, a to se tie verbalizacije mojih ciljeva, ja sam to radio jo kao jako mali teniser, nisam se ni tad pribojavao i ustruavao da kaem da elim da budem najbolji na svetu i da osvojim grend slemove. Ti ciljevi rastu, kad ostvari jedan, javlja se drugi, ja nastavljam da sebi krim taj put koji je za mene jedinstven. To je moj put, njegov ili neiji drugi, u to se ne meam“, dodao je okovi.

ampion Melburna je rekao da ima izuzetan raspekt prema svemu to je Nadal uradio.

Sve je stvar percepcije i inetrpretacije to neko kae. Potujem Rafu, potujem ga moda vie neko bilo kog drugog igraa. Meni je najvei rival, njegova posveenost sportu, nain kako trenira, sve je za divljenje. Njegova motivacija je njegova, ja imam mnogo svojih motivacija. Ako priamo o teniskim ciljevima, to sam ve rekao dosta puta ta je. Glavni motiv igranja takmiarskog tenisa je taj to volim to da radim. Da ne volim to, ne bih igrao jer nemam nikakvog razloga, nemam pritisak finansijki, jednostavno, biram to da radim. Dok je tako, dok ima ta iskra u meni, dok elim da pobeujem i nastavim, ja u igrati. Ciljevi su neophodni. Za svakog sportistu neophodno je da zna kuda ide. Mora da ima jasnou, bistrinu, kako bi postavio kratkorone rutnine, bio disciplinovan da se organizuje i da preuzme stvar u svoje ruke. Terenje u prazno mi se nikad nie svialo. Moda je bilo nekih ranije faza, koje se nisu dobro zavrile. Oduvek sam bio vaspitavan da uvek imam jasnu viziju i koncepciju stvari, kako i sa kim hou da radim, da se vodi rauna o svakom detalju. Taj holistiki pristip je najbolji za oveka jer preuzima odgovornost za svoje postupke, ne prebacuje krivicu na druge, ve gleda kako moe da sve da unapredi. ovek mora da nae ta ga to pokree i dri se toga“, zakljuio je Novak.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top