Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > STOJKOVIĆ UDARIO PO BOGATAŠIMA! Niste vi izmislili fudbal! Dovodite igrače iz favela, rularnih predela…

STOJKOVIĆ UDARIO PO BOGATAŠIMA! Niste vi izmislili fudbal! Dovodite igrače iz favela, rularnih predela…

Fallback Image


Superligu Evrope osnovali su: Juventus, Milan, Inter, Mančester junajted, Mančester Siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid.

Plan je da novo takmičenje počne u avgustu, imaće 20 ekipa, podeljenih u dve grupe, gde će se igrati po sistemu svako sa svakim po dva meča. 

Lično mislim da ta poralizacija nije dobra i da… ne upotrebim neku ružniju reč, ali ovo je neka vrsta bezobrazluka da se uopšte dođe na tu ideju. Koliko čujem, tu je uleteo američki novac. E sad, ako pitate Amerikance za fudbal, oni će vam pričati za fudbal koji oni igraju, reći će da je to soker. Ako je to budućnost evropskog fudbala u sokeru, onda ja nemam reči… Ja ne podržavam tu ideju koliko god ona nekima izgleda kao dobro, ali zapravo nije dobra. Klubovi koji su se odlučili na ovako nešto, oni su ovim odlučili da se distanciraju od svih ostalih. Pa gospodo, je l ste vi ti koji ste izmislili taj fudbal?! Fudbal je malo širi pojam od vas 12 ili koliko vas ima. Nije to baš tako kao što vi mislite. Drugo, odakle crpite te igrače, pa dovodite ih iz nekih favela, iz nekih rularnih predela i sela… – kazao je za Kuris Dragan Stojković, koji je na pitan je gde je srpski fudbal, poručio: 

Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi protiv Superlige

Ma, nema ga na mapi! Ne samo srpski fudbal, već generalno čitav fudbal. Portugalski, holandski… Ali ovde se radi o jednoj stvari, o novcu. Nemam ništa protiv da novac bude taj pokretač svega, fudbal zaista može teško da funkcioniše bez ulaganja. Međutim, ovo je jedna vrsta preterivanja, da bogati i moćni postanu još bogatiji, a to može da se vrati kao bumerang

Piksiju nije jasno kome smeta Liga šampiona.

Ne treba zaboraviti da je Liga šamnpiona najbolje i najkvalitetnije takmičenje, računajući sve sportove. Kome sad ona smeta? To je ozbiljan šamar za UEFA i FIFA na kraju krajeva. A da li će oni to dozvoliti, lično mislim da neće. Ali ključeve ovog problema možda drže nacionalni savezi, pa treba da poruče klubovima “ako hoćete da igrate ovu Suprerligu Evrope, onda ne možete da igrate nacionalne lige”. Pa da vidimo italijansku ligu bez Juvenstusa, Milana i Intera. Da li bi navijači to podržali?! Da li će navijači Mančester junajteda biti srećniji ako gledaju svaki treći dan Real Madrid, Barselonu, Juventus i ne znam koga još? Pa neće! Oni žele da gledaju svoju tradiciju, svoju istoriju, a to je da igraju protiv klubova u liga iz koje potiču. Prema tome mislim da će to malo teža priča biti. Znam da se sve svodi na novac i tih 350 miliona evra koji će dobiti svako za učešće, ali moje pitanje je gde je tu solidarnost?! Pokazuje se jedna arogancija koja nije prihvatljiva, pogotovo sad u vremenima gde planeta ima problema s virisom – istakao je Stojković.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top