Ovde ste
Home > Putovanja > Testiranja na granici, restorani ne rade, nema lutanja: Da li da se strpimo?

Testiranja na granici, restorani ne rade, nema lutanja: Da li da se strpimo?


Foto: ArtWell / Shutterstock

Foto: ArtWell / Shutterstock

Granice Grke otvorene su od 8 sati za graane Srbije, a do kraja maja moe da se ue samo preko graninog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Meutim, pitanje koje mnogi postavljaju jeste ta nas eka kada konano “probijemo Solunski front”?

Ana Nikoli koja godinama ivi i radi u Grkoj za na portal rekla je da se jo uvek niko od turista nije javio.

“Svi su sada oprezni i ka Grkoj su krenuli samo oni koji su iz nekog razloga morali ba rano jutros, ali nemamo turiste koji su otili i da nam se jave. Jo uvek je prerano”, objasnila je naa sagovornica.

Zanimalo nas je i kako je tamo te smo od nje dobili odgovore iz prve ruke. to se tie korone, na snazi su i dalje jake epidemioloke mere.

“Kafii, restorani i prodavnice i dalje ne rade. Ne postoji mognost kretanja izmeu optina, osim vikendom. Tako da, u ovom probnom periodu ne vredi putovati u Grku osim ukoliko ne elite da najvei deo vremena provodite u kui. Lokalno stanovnitvo se kree uz prethodno slanje sms-a, na par sati. Sve u svemu, ne verujemo da e u ovom periodu nai turisti poseivati Grku”, rekla je Nikoli.

Kako je istakla za 10. maj je najavljeno poputanje mera, pa veruje da e turisti krenuti masovnije ka grkoj sredinom maja.

Granica prazna

Foto: Rawpixel.com  / Shutterstock

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Reporter TV Prva Bratislav Ili naveo je da prelazak granice koja je danas otvorena za srpske turiste nije bio toliko jednostavan.

Kako kae jutros su stigli prvi na granini prelaz i dodaje da su Grci bili ljubazni i da su ih pustili da preu granicu ak u pola 7, sat i po vremena pre zvaninog otvaranja granica, ali da se situacija zakomplikovala.

“Iako smo imali potvrde o vakcinasanju, ipak smo bili podvrgnuti brzom testiranju”, navodi Ili.

Grci testiraju svakoga: “Pustili su nas, a onda je poela komplikacija” VIDEO

Istie da svi koji prelaze granicu sada moraju da se naoruaju strpljenjem, ali i da su oni jedini, ali i prvi koji su danas preli Grku granicu.

“Doli smo da snimamo kako nai graani dolaze u Grku, a za sada nemamo nijednog snimljenog”, kazao je reporter TV Prve.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top