Ovde ste
Home > Tehnika > Facebook i Instagram prete: “Ako nam ne date svoje podatke, plaate uslugu”

Facebook i Instagram prete: “Ako nam ne date svoje podatke, plaate uslugu”


Facebook i Instagram prete da će korisnici morati da plaćaju svoje usluge. Ali samo ako korisnici ne dozvole da ih aplikacije kompanija prate i nakon instaliranja iOS 14.5 na Apple ureajima.


Izvor: iMore

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Nakon izdanja iOS 14.5, sve aplikacije moraju da zatrae dozvolu pre nego to mogu da prate korisnika izmeu aplikacija i web lokacija. Zbog toga se kompanije poput Facebook-a brinu zbog prihoda od oglasa i pokuavaju sve trikove kako bi bili sigurni da im ljudi omogućavaju da ih prate.

Da bismo pomogli ljudima da donesu informisaniju odluku, prikazujemo i sopstveni ekran, zajedno sa Apple-ovim. Pruaće vie informacija o tome kako koristimo personalizovane oglase koji podravaju mala preduzeća i omogućavaju besplatne aplikacije. Ako prihvatite upite za Facebook i Instagram, oglasi koje vidite u tim aplikacijama neće se promeniti. Ako odbijete, i dalje ćete videti oglase, ali oni će vam biti manje relevantni. Pristajanje na ove upute ne dovodi do toga da Facebook prikuplja nove vrste podataka. To samo znai da moemo i dalje pruati ljudima bolja iskustva, pie u zajednikoj objavi kompanija.

Ti ekrani otvoreno sugeriu da korisnici mogu da “pomognu da Facebook / Instagram ostanu besplatni” dozvoljavanjem oglasa. To, pak, sugerie da bi pad mogao dovesti do toga da kompanije ubuduće naplaćuju pristup.

Takoe je primetno da Apple-ova pravila App Store-a zabranjuju aplikacijama da nude podsticaje korisnicima da dozvole da ih prate. Nije odmah jasno da li Facebook i Instagram ovde kre to pravilo ili ne, ali definitivno je blizu!

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top