Ovde ste
Home > Putovanja > Omiljene destinacije mladih u Srbiji

Omiljene destinacije mladih u Srbiji

Bilo da se organizujemo za putovanje van granica naše države ili biramo određenu destinaciju u Srbiji, potrebno je napraviti dobar plan, kako bismo uspeli da se dobro zabavimo, ali i obiđemo najbitnije kulturne lokalitete značajne za mesto koje se spremamo da posetimo.

Srbija nudi veliki broj mogućnosti kada se radi o mestima za dobar provod, ali i za obilazak određenih atrakcija značajnih za kraj koji posećujemo. U potencijale naše zemlje u turističkom smislu, uverili smo se u proteklih godinu dana kada nije bilo moguće putovati u inostranstvo, što je dovelo do razvoja domaćeg turizma.

Ukoliko se odlučite na put u okviru granica Srbije, svakako se savetuje praćenje situacije sa pandemijom korona virusa i merama Vlade Republike Srbije, koje govore o mogućnostima vezanim za okupljanje, kretanje, putovanja i organizaciju proslava.

U nastavku teksta saznajte koje su najposećenije destinacije za mlade u Srbiji i zbog čega.

Beograd nudi veliki izbor kada se radi o noćnom provodu

Glavni grad Srbije je jedna od posećenijih destinacija na našim prostorima, a razlog tome su fantastična zabava koju nudi noćni život, spomenici kulture, sjajna kuhinja i gostoprimstvo ljudi.

U Beogradu je tokom cele godine, svakog dana u nedelji, bogat odličnim sadržajem za svačiji ukus, što se naravno odnosi na period pre pandemije.

U normalnim okolnostima, letnja sezona i novogodišnja noć se izdvajaju kao posebne kategorije kada se radi o dobrom provodu u Beogradu, jer je su tada žurke na još većem nivou. Klubovi se za novogodišnju noć takmiče u tome ko će napraviti bolju žurku, dok je leti moguće obići više lokala tokom noći što dodatno upotpunjuje zabavu.

Pored klubova, kafana i barova, izdvajaju se velike sale za proslave i hoteli. Kada je u pitanju hotel Hilton Nova godina na ovakvom mestu će vam pružiti sve adute luksuznog provoda karakterističnog za hotel od pet zvezdica u velikom gradu. Muzika uživo, odlična hrana i sjajna usluga su nešto što prati mesta ovog tipa.

Za one koji više vole letnju zabavu, savetuje se poseta nekom od mnogobrojnih beogradskih splavova sa malo jačim elektronskim zvukom ili komercijalnim hitovima uz najpoznatije dj-eve u našoj zemlji. Kafane su odličan izbor za ljubitelje mirnijeg provoda uz muziku tamburaša i kvalitetnu gurmansku hranu.

Stanovnici Beograda su navikli na sjajan provod, pa često ugošćuju svoje prijatelje iz drugih gradova Srbije ili inostranstva kako bi im pokazali gostoljubivost i dobru atmosferu glavnog grada.

Kada se radi o gostima koji su prvi put u poseti Beogradu, obavezno je pokazati im neke od najbitnijih kulturnih spomenika poput Hrama Svetog Save, Kalemegdana, mnogobrojnih muzeja čime će i dnevne aktivnosti biti upotpunjene.

Planine u Srbiji su postale destinacije sa sjajnim provodom

Odlazak na zimovanje je sjajan način da se pobegne od gradske gužve i odličan vid zabave ukoliko ste ljubitelj skijanja i drugih zimskih sportova. Osim toga, najpoznatije planine u našoj zemlji postale su i destinacije na kojima se sjajno možete zabaviti, pa je tamo i novogodišnji provod sve popularniji.

Zlatibor postaje centar zabave u Zapadnoj Srbiji

Kada se radi o provodu na Zlatiboru, razvijen je u velikoj meri što dokazuje i činjenica da su svi bolji klubovi i kafići za novogodišnju noć rezervisani i po nekoliko nedelja unapred. Neki od najpoznatijih klubova na Zlatiboru koji organizuju žurke tokom cele godine su Grand Irish Pub i klub Vendome.

Zlatibor je takođe sjajna opcija kada se radi o mogućnostima za dobar provod, a za razliku od Kopaonika, ovde postoji samo jedna staza za skijanje i ona je namenjena za početnike. Međutim, sa druge strane možete pronaći odlične rute za pešačenje i uživati u čistom planinskom vazduhu.

Uz rekreaciju u prirodi, obavezna je i poseta nekoj od zlatiborskih konoba gde se služi domaća rakija i nezaobilazna zlatiborska komplet lepinja. Novoizgrađena gondola je najnovija atrakcija na Zlatiboru, koja svojim posetiocima pruža mogućnost da sagledaju lepote ove planine na jedan potpuno drugačiji način.

Kopaonik je odličan za skijanje i dobru zabavu

Kopaonik nudi veliki izbor hotela i apartmana gde se možete smestiti i uživati u zimskim čarolijama. Pojedini veći hoteli organizuju i proslave u sopstvenim salama. Takođe, restorani i klubovi na ovoj planini omogućiće vam da provedete nezaboravnu novogodišnju noć, kao da ste u nekom od prestoničkih klubova, a među ugostiteljskim objektima izdvajaju se The PUB Kopaonik, Mr.Stefan Braun i Grand Hotel & Spa Kopaonik.

Pored toga, sjajan je za skijaše jer je opremljen stazama za početnike i profesionalce, a zabava je omogućena i na samim stazama, gde se možete ugrejati i odmoriti nakon spuštanja na skijama ili bordu.

Mladi u Srbiji vole dobar provod i navikli su na njega s obzirom da je ponuda klubova, kafana, splavova poprilično bogata. Beograd je tradicionalno omiljeno mesto mladima iz cele zemlje za provod, ali se sve više ljui odlučuje i za posetu Zlatiboru i Kopaoniku koji iz godine u godinu povećavaju svoju ponudu i nude sličan vid provoda kao u prestonici.

Osim toga, u Beogradu je moguće i kvalitetno se zabaviti preko dana, ali i posetiti neke zanimljive spomenike kulture, dok Zlatibor i Kopaonik nude mogućnosti za odličnu rekreaciju u prirodi.

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top