Ovde ste
Home > Tehnika > Steam ponovo obara rekorde u igrama i broju mesenih korisnika na platformi

Steam ponovo obara rekorde u igrama i broju mesenih korisnika na platformi


Od kako je prvi put lansirana 2003. godine, onlajn gejming platforma je izrasla u pravog giganta, a malo ko pamti da je sve poelo sa samo sedam igara, pie play.co.rs


Izvor: Play,co.rs

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Titulu giganta potvruje novi rekord u igrama koje su u ponudi na platformi. Do 2014. Steam je imao preko 1000 razliitih naslova, a do 2020. mogli ste da pronaete 10,263 igara u njegovom arsenalu. Prola godina je posebno bila znaajna jer je na Steam-u izalo 28% vie igara nego 2019. godine, navodi play.co.rs, a takoe je oboren rekord u broju igara koje su izale u toku jedne godine.

Platforma je prela cifru od 120 miliona aktivnih korisnika u toku jednog meseca, to je prvi put da je platforma prela granicu od 100 miliona. Prolog decembra smo izvetavali da je Steam postavio rekord i u broju istovremenih korisnika tokom godine, a ta cifra od 24,8 miliona korisnika je ujedno i najvei broj zabeleen do sad. Rastu popularnosti Steam-a posebno su doprinele odreene igre.

Taktika pucaina Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) je jedna od najpopularnijih igara na Steam-u, od kako je izala 2012. godine, a popularnost nije opala ni u proloj godini kada je zabeleeno 1.3 miliona aktivnih igraa. Ovoj cifri jedino je uspeo u jednom trenutku da se priblii Cyberpunk 2077 sa milion igraa. CS:GO je zabeleio i najvei prosean broj igraa u jednom satu sa 650 hiljada, dok je iza njega bila Dota 2 sa 428 hiljada.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top