Ovde ste
Home > Sport > Bokserski spektakl o kojem se i dalje pria

Bokserski spektakl o kojem se i dalje pria


Sjajni utisci sa Memorijala Branko Pei 58. Beogradski pobednik jo se nisu utiali.


Izvor: B92, zvanini sajt

Foto: BSS

Foto: BSS

Spektakl u reiji Bokserskog saveza Srbije dobio je sjajne ocene vie od 350 stranaca, koji su od 22. do 27. aprila uivali u prestonici Srbije.

Dvorana Sportskog centra Rakovica bila je poprite generalne probe za Svetsko prvenstvo, koje e se od 26. oktobra do 06. novembra odrati Beogradu.

Srbiji na kraju est zasluenih medalja (2 mukarci i 4 devojke). Zlato su nam doneli Vahid Abasov, Jelena Zeki i Nina Radovanovi, a bronze kapiten reprezentacije Vladan Babi i dame Aleksandra Rapaji i Jelena Janiijevi.

U BSS su izuzetno zadovoljni. Na boks ivi i o boksu se ponovo stalno pria. Turnir je opravdao oekivanja, na njemu smo videli puno osvajaa olimpijskih, svetskih i evropskih medalja. Treba podsetiti da edlog Nenada Borovanina uz ime nosi i naziv memorijal Branko Pei.

Bokseri ne zaboravljaju najpoznatijeg gradonaelnika Beograda i na ovakav nain njegovo ime dre od nezaborava. Strani uesnici su prezadovoljni i sami istiu da su oduevljeni koliko je Beograd bezbedan grad i koliko se svuda svi pridravaju sprovoenja epidemiolokih mera oko korona virusa.

U finalnoj veeri, uz direktan prenos na Arena fight, puno gostiju bilo je prezadovoljno kako je sve proteklo. Videli smo predstavnika Bokserskog saveza Rusije Aduka Abakarova, direktora Regionalne lige Aleksandra Risimia i mnoge druge.

Vladimir Ili, pomonik ministra Ministarstva unutranjih poslova, nije krio oduevljenje posle zavretka finalnih borbi.

“Fenomenalno. Nekoliko dana pre finala Beogradskog pobednika, ministar Aleksandar Vulin prisustvovao je meu u profi boksu i preneo mi je lepe utiske. Na poziv ljudi iz BSS doao sam na finale i zaista sam prepun lepih utisaka. Osvetljenje, muzika pred poetak svakog mea u ringu, velika zastava sa motivima cele planete u bojama Srbije, totemi od pet metara koji najavljuju Svetsko prvenstvo u Beogradu, sjajan voditelj u ringu, sve u svemu kao spektakli koje smo ranije gledali samo sa boks meeva u Americi ili Rusiji. I sjajne meeve sam video, a pogotovo sam zadovoljan kako su se pokazali Abasov i Nina. Neka nastave tako daleko e dogurati. BSS ima sjajnu vizuju i verujem da emo svi uivati krajem oktobra kada ceo bokserski svet bude na SP u boksu a na glavni grad domain. MUP ve ima zajednike planove sa Bokserskim savezom Srbije i uskoro emo precizirati i detalje”,
istakao je Vladimir Ili, pomonik ministra MUP.

Inae za boksere nema stajanje, selektori Piperski i dralo saoptili su spisak reprezentativaca u mukoj i enskoj seniorskoj kokurenciji, koji e se boriti za medalje na Balkanskom ampionatu, koje poinje u Zagrebu estog maja. Nadamo se novim uspesima.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top