Ovde ste
Home > Život > Cene su me prijatno iznenadile

Cene su me prijatno iznenadile


Mnogi građani Srbije su jedva dočekali otvorene granice, pa su se tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika odlučili da posete susednu Crnu Goru. Fantastična poseta zabeležena je u Budvi koja nakon teške korona godine konačno izgleda približno kao nekad.

„Jedva smo dočekali da odemo na more, prošle godine nismo išli nigde. Sada smo se vakcinisali i bezbrižno stigli u Budvu. Čudan neki osećaj, tek sad vidimo koliko nam je taj morski vazduh nedostajao. U prolazu smo videli mnogo ljudi iz Srbije, koliko smo mogli da primetimo zaposleni u svim objektima nose maske i poštuju epdimijske mere. Cene smeštaja, hrane i pića su sasvim korektne. Vreme nam je išlo na ruku i uspeli smo i da se okupamo u moru za 01. Maj. Na granici nije bilo zadržavanja, prošli smo samo sa ličnim dokumnetima“, rekla je Čačanka Nataša Krunić koja je praznike provela upravo na crnogorskom primorju.

Crne Gora

Foto: Rina

Crne Gora

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, prema podacima koji su dobijeni od tamošnje turističke privrede u četvrtak, Budvu je posetilo najmanje 6000 većinom stranih turista. U hotelima je bilo smešteno 4.500 gostiju, a oko 1.500 u privatnom smeštaju. Procenjuje se da je u privatni smestaj i tokom vikenda pristizalo još gostiju, pa da je taj broj i veći.

Crna Gora plaže

Foto: Rina

Crna Gora plaže

„Gosti su uglavnom dolazili iz Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Ukrajine, Rusije i Turske. Već sada u Budvi borave inostrani i gosti iz regiona u većem broju što turističke radnike veoma raduje i uliva dozu optimizma kada je u pitanju glavna sezona. Kada su u pitanju najave, iz razgovora sa predstavnicima turističkih agencija i hotelijera saznajemo da postoji veliko interesovanje sa tržišta Ukrajine, Rusije i Bjelorusije, dok od gostiju iz regiona svakako očekujemo dosta dobru posećenost, ali više individualnu, nego organizovanu“, izjavila je za RINU Darija Marović iz TO Budva.

Ona je istakla da epidemijska situacija u Crnoj Gori postaje sve bolja, aktuelne mere se poštuju i to daje rezultate, a nadaju se dodatnoj stabilizaciji epidemijske situacije uz masovnu vakcinaciju koja se uskoro očekuje.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top