Ovde ste
Home > Sport > Debeljko je postao čovek od čelika! Ako kuvaru date priliku da stvara, on će napraviti magiju

Debeljko je postao čovek od čelika! Ako kuvaru date priliku da stvara, on će napraviti magiju


Čuveni američki list „Njujork tajms“ posvetio je tekst Nikoli Jokiću koji je u noći između utorka i srede proglašen za MVP-ja NBA lige.

U tekstu autora Skota Kaćiole ističe se da je Srbin stigao 2014. godine u NBA neopaženo.

Debeljuškasti centar je bio glavni igrač ABA ligaša kada je Denver ušao u minimalan rizik, uzevši ga u drugoj rundi NBA drafta, izabran je kao 41. pik, a onda ga ostavili u Evropi na još jednu godinu. Nije bilo garancija da će ikada da se pojavi u NBA dresu„, piše u uvodu.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Tekst se poziva na reči Ognjena Stojakovića, direktora za razvoj igrača u Denver Nagetsima.

On je primer kako bi košarkaši trebalo da izgledaju u budućnosti. Ako treba da šutiraš, šutiraj. Ako treba da driblaš, driblaj. Ako je neophodan post ap, radiš i to, jer si sposoban za sve. To je moderna košarka. Ako imate kuvara i stavite ga u Mekdonalds da prevrće pljeskavice, osetiće se užasno. Ali ako mu date priliku da bude kuvar i stvara, on može da napravi magiju„, rekao je Stojaković.

Njujork tajms podseća da je Jokić odigrao sve mečeve za svoju ekipu i da je predvodio tim i u najtežim trenucima, poput onog kada se povredio jedan od bitnih igrača Džamal Marej.

Jokić je sa druge strane čelični čovek, pojavio se u svim utakmicama, bilo ih je 72, držao je ekipu bez Džamala Mareja, startnog pleja i drugog strelca ekipe, koji je povredio ligamente u aprilu. Bez Mareja, Denver je sezonu završio kao treći na Zapadu, pobedivši u 13 od 18 mečeva, kada je Jokić preuzeo odgovornost„.

Kurir sport


Kurir

Izvor

Similar Articles

Оставите одговор

Top