Stranica
Home > Auto > Alfa Romeo Tonale najbolji automobilski dizajn za 2019.

Alfa Romeo Tonale najbolji automobilski dizajn za 2019.


Prestina meunarodna nagrada za automobilski dizajn, u kategoriji koncept automobila, dodeljena je prvom Alfa Romeo plug-in hibridnom kompaktnom SUV-u.Foto: Alfa Romeo promo

Na atraktivnom konceptu Tonale, prepoznatljive karakteristike italijanskog stila projektovane su u budunost, kreirajui savreni spoj dragocenog naslea i predskazivanja novih trendova.

Ceremonija dodele nagrada je odrana na dan otvaranja izlobe automobila Parco Valentino 2019. godine

Ceremonija dodele nagrada za najbolji automobilski dizajn u organizaciji magazina Auto&Design odrana je na dan otvaranja izlobe automobila Parco Valentino 2019. godine.

Ovo prestino meunarodno takmienje je pokrenuto 1984. godine i podeljeno je u tri kategorije – „Serijski automobili“, „koncept automobili“ i „dizajnerski potpis brenda“ – a primamljivi Alfa Romeo Tonale je ove godine odneo pobedu u kategoriji „koncept automobil“.

Klaus Buse (Klaus Busse), ef dizajnerskog odeljenja FCA grupe za EMEA regiju je rekao:

“Poastvovani smo to smo dobili ovu prestinu nagradu za dizajn koncepta Tonale koji je, kao i svaki Alfa Romeo model, inspirisan savrenom kombinacijom naslea, brzine i lepote. tavie, on spaja sve prepoznatljive karakteristike sutinskog italijanskog stila, kao i jedinstvene Alfa Romeo elemente: besprekoran oseaj za proporcije, jednostavnost i superiorna zavrna obrada, za inovativan dizajn koji je veran tradiciji koja je cenjena u celom svetu.“

Konkretno, ovaj koncept automobil otelotvoruje prepoznatljivi dizajnerski jezik lepote brenda Alfa Romeo: to je kompaktni terenac za gradsku upotrebu, sa sportskim karakterom. U njegovom dizajnu, prepoznatljive karakteristike italijanskog stila su projektovane u budunost, postiui savreni spoj dragocenog naslea i predskazivanja novih trendova.

U skladu sa manifestom brenda Alfa Romeo, svaki detalj je dizajniran sa vozaem na umu, a zadovoljstvo u vonji je postignuto kroz ergonomiju, upotrebu premijum materijala i pre svega, neprikosnovenom dinaminom upravljanju. Nadalje, koncept Tonale predstavlja viziju elektrifikacije onako kako je vidi Alfa Romeo. Vrhunska tehnologija i poslovino dobra dinamika vonje spajaju se i hvataju nove prilike i pruaju opipljive odgovore na nove izazove.
Dizajn koncepta Tonale je projektovan u budunost.

Njegove kompaktne dimenzije u sebi sadre posebnost italijanskog dizajna i tipinog originalnog i savremenog stila brenda Alfa Romeo, u kombinaciji koja oslikava sutinu italijanske umetnosti kroz vanvremenski doivljaj majstorske izrade. Tonale je inspirisan lepotom i nijansama ljudske forme, kao i pokretima svetla koje proizvodi iste linije i prostor. Nekoliko proslavljenih stilskih elemenata su integrisani u ovaj dizajn kako bi postali manifestacija istorije brenda u izvedbi koja kreira moderan pristup anatomiji Alfa Romeo modela. Karakter koncepta Tonale je dodatno naglaen ekskluzivnim detaljima od Alcantara materijala.

Ovaj materijal je sinonim za moderan ivotni stil. U potpunosti napravljen u Italiji, i sa nultom emisijom tetnih gasova, ovaj koncept automobil nudi savrenu kombinaciju oseaja, izgleda i tehnikih kvaliteta. Krov u boji tamno-sivog antracita odaje utisak kao da se nalazite u kokpitu dok sedite u ovom automobilu, koristei dobru izradu, otpornost na habanje u ekstremnim uslovima i ventilaciju koja je obavezna na automobilima visokih performansi, dok je patos postavljen sivim Alcantara materijalom, predstavljajui inovativnu zavrnu obradu. „Teledial“ toki, na primer, je element koji nagovetava tradicionalni Alfa Romeo DNK.

Dizajn felni od 21 ina na konceptu Tonale podsea na koncept telefona sa brojanikom kroz laganu arhitektonsku strukturu za jasnu, nedvosmislenu interpretaciju krune teme. Stil ovog koncept automobila datira jo iz 1960. godine, i legendarnog modela 33 Stradale. Prepoznatljivi dizajn felni na konceptu Tonale je dodatno naglaen apsolutnom usklaenou sa ekskluzivnom konfiguracijom Pirelli guma. Sa druge strane, puni i elegantni oblici automobila koji oigledno pripadaju dalekoj generaciji i nekom drugom segmentu koketiraju sa kvalitetima koji podseaju na fascinantne iste forme modela Duetto ili Disco Volante Spider, dok verzija Tonale Linea GT doarava zategnutost i samopouzdanje u stavu spremnom za juri kakav se moe videti u nagraivanom modelu GT Junior.

Na prednjem delu nalaze se uveni Alfa Romeo trougao a prepoznatljiva maska hladnjaka slui kao smela centralna taka koja nagovetava brzinu i fluidnost koja preovladava u konceptu Tonale. Svetlosni „3 plus 3“ klasteri zaokruuju dizajn prednjeg dela i upotpunjuju ovaj legendarni stilski element, podseajui na ponosni pogled koji je krasio modele SZ i Brera. Zadnji deo koncepta Tonale je ukraen i ublaen zadnjim staklom sa spojlerom sa gornje strane koji se nastavlja na providni panoramski krov. Kao kod svakog Alfa Romeo modela, dizajn karakterie prepoznatiljiv potpis. Zadnje svetlosne grupe vie lie na grafiki znak nego na optiki svetlosni element, to je neka vrsta potpisa koji je stvorio sam umetnik.

Dizajn enterijera modela Tonale inspirisan je trkakom istorijom brenda Alfa Romeo, budei strast i brilijantne mogunosti vonje igrom dinaminih i monih oblika. Kabina modela Tonale je dizajnirana sa izrazitim fokusom na vozaa, ali i da priuti komfor putnicima. Stil predstavlja ravnoteu harmonije i tenzije, to odaje oseaj da e ceo automobil da skoi. Snane emocije koje prenosi enterijer modela Tonale osnaavaju premijum materijali, kao to su hladna vrstoa aluminijuma koja se spaja sa toplom mekoom koe i Alkantare.

Unutra, nalaze se osvetljeni paneli i centralni tunel sa pozadinskim osvetljenjem. Selektor je mode, to mu je u DNK, to je jedan od kljunih elemenata brenda Alfa Romeo, savreni sklad sa tunelom. Enterijer modela Tonale nudi posebno iskustvo sa detaljima koji se obino uvaju za ekskluzivne pakete opreme. Predeo za suvozaa prosto obuzima, ugodan je i krase ga osobine dinaminosti one koju vole ljubitelji vonje.Izvorni link

Slični artikli

Top