Stranica
Home > Auto > Automobili koji su dokaz da nije sve u veliini

Automobili koji su dokaz da nije sve u veliini


U eri u kojoj auto-industrijom dominiraju sve vei i vei SUV-ovi, postoje i automobili koji iako mali i jeftini mogu biti vrlo zabavni.Foto: Renault promo

Ne morate potroiti mnogo novca da biste uivali za volanom, jer nekada stvarno nije sve u veliini.

Ovo je deset najzabavnijih malih automobila po izboru Top Geara:

Mazda2

Foto: Mazda promo

Foto: Mazda promo

“Opremljena je spretnoću i spremnoću da hitro menjate smer koji ide ruku pod ruku sa svojim malim motorom. Upravlja je za dlaku previe lagan, ali prijanjanje je snano, dok karoserija minimalno ‘bei'”.

Fiat Panda

Foto: Fiat promo

Foto: Fiat promo

“Neka je hvaljen. Ovo je italijanski automobil koji zaista donosi ivost. Veanje pokazuje armantan duh kada putujete po gradu i moe ak i da izazove osmeh van gradskih granica”.

DS 3

Foto: DS promo

Foto: DS promo

“to se vonje tie, ostaje uredan, prilino simpatini mali supermini koji na kraju nije tako prijatan kao MINI, ali pomalo i jeste. Svakako dovoljno dobar da se nosi sa A1, a popularni 1,2-litarski turbo trocilindarski motor je sladak, drhtav i eljan. Slino popularan i sposoban je i 1,6-litarski dizel”.

Renault Twingo

Renault Twingo

Renault Twingo

“Prednosti poloaja motora (ostavljate buku iza sebe, manji krug okretanja itd.) Ne treba ga potcenjivati i, generalno, zabavno se vozi”.

Fiat 500

Foto: Fiat promo

Foto: Fiat promo

“500 su dobri automobili za dangubljenje. Ne oekujte previe i nećete biti razoarani. Oni nisu sportski i zapravo voze se vedrije i spretnije kada su na mravijim gumama. Tada su dovoljno interesantni za angaovaniju vonju”.

Suzuki Ignis

Foto: Suzuki promo

Foto: Suzuki promo

“Zabavan. Ignisova lakoća donosi otrinu kojoj protivrei skromna snaga. Upravljanje je relativno sporo za gradski automobil, ali je prijatno optereeno i jednom kada ste navikli na njegove ulaze, Ignisove smanjene dimenzije znae da nećete naći automobil koji će se lake provući kroz gradsku dunglu. Ili pravu dunglu”.

Suzuki Swift Sport

Foto: Suzuki promo

Foto: Suzuki promo

“Malo se potrudite, promenite brzinu ak i kada obrtni moment izgleda slabano, a vi probudite automobil koji jo uvek moe da vam stavi osmeh na lice. Ne, nije ba tako ljubomorno nezreo, ali kao i svaki dobri hot-he, donosi vam samopouzdanje u roku od pet minuta i ima dovoljno dubine u rukovanju da vas podstakne da gurate jae i jae kako prolaze svaki kilometar”.

Mini Cooper

Foto: BMW Group promo

Foto: BMW Group promo

“Ako niste uznemireni zbog brzine ili upravljanja (ili praktinosti u tom pogledu), vesti će verovatno biti bolje. Modeli One i Cooper, bar na papiru, izgledaju kao prihvatljivije opcije. Ipak, potrebno je tolerisati nasilnu britansku pripadnost”.

Mazda MX-5

Foto: Mazda promo

Foto: Mazda promo

“Uitak za vonju, jednostavno reeno. I odlina reklama za dobri stari manuelni menja, pogon na zadnje tokove i motor bez turbo-punjaa. Jednostavno uete i izvozate ga, bez potrebe da prolazite kroz konfuzne oblike vonje. Da li e kontrola stabilnosti biti ukljuena ili iskljuena, obavlja se jednostavnim pritiskom na dugme”.

Volkswagen Up GTI

Foto: VW promo

Foto: VW promo

“Bilo je zabavno. Imao je dovoljno snage u niskom stepenu prenosa da bi se osećao brzo i odravao dobru brzinu zahvaljujući naporima prednjeg kraja. Dosta se ljuljao, mekane opruge znaile su da se neprijatno izbacuje iz balansa na neravnim delovima puta. Ali izborio se”.Izvorni link

Slični artikli

Top