Stranica
Home > Auto > Cupra u Frankfurtu predstavila svoj prvi elektrini automobil FOTO

Cupra u Frankfurtu predstavila svoj prvi elektrini automobil FOTO


Seatov visokoperformansni brend izloio je na sajamskom tandu koncept kupe-krosovera na struju pod imenom Tavascan.Foto: Newspress

Cupra Tavascan EV Concept koristi MEB mehaniku platformu VW grupe koja je namenjena elektrinim automobilima, a dobija pogon od tri elektromotora ukupne kombinovane snage 306 ks (225 kW). Dva elektrina agregata pokreu prednje a trei zadnje tokove vozila koje iz stanja mrovanja do stotke stie za samo 6,5 sekundi.

Elektrina energija se skladiti u litijum-jonskim baterijama kapaciteta 77 kWh, koje se nalaze u podu koncepta, a proizvoa tvrdi da je maksimalni radijus kretanja automobila 450 km, prema WLTP mernom ciklusu.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Cupra Tavascan ima agresivan i pomalo futuristiki dizajn, to je uobiajeno za konceptna vozila. Postavljen je na velike, 22-inne alu felne, a kvake se uvlae u spoljne panele vrata, dok su spoljni retrovizori manji nego na produkcijskim modelima, to sve zajedno ini da auto izgleda elegantnije i atraktivnije.

Posebno atraktivno deluju LED svetla kako ona napred, tako i zadnja koja su meusobno povezana tankom LED trakom.

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Unutranjost je projektovana za 4 odrasle osobe, a umesto klasine zadnje klupe postavljena su dva odvojena sedita, poput vozaevog i suvozaevog.

Kokpit je u skladu sa vaeim trendovima potpuno digitalizovan i sastoji se od dva velika ekrana – instrument table (dijagonale 12,3 ina) i multimedije (13 ina).

Foto: Newspress

Foto: Newspress

Kao to to nalae viedecenijska tradicija Seata, i ovaj koncept je dobio ime po jednom panskom geografskom pojmu – selu Tavascan smetenom u blizini granice sa Francuskom.

Vie fotografija sa ovogodinjeg Sajma automobila u Frankfurtu pogledajte u naoj Galeriji.

Foto: Cupra promo

Foto: Cupra promo

Foto: Cupra promo

Foto: Cupra promoIzvorni link

Slični artikli

Top