Stranica
Home > Auto > Da li je ovo novi Bondmobil?

Da li je ovo novi Bondmobil?


Aston Martin je pre nekoliko dana otkrio da e se novi hiperautomobil ovog proizvoaa zvati Valhalla, a na Internetu se ve spekulie da bi upravo to mogao biti glavni auto Dejmsa Bonda u sledeem filmu iz ove franize.Foto: Aston Martin promo

Na snimku koji je nedavno procurio sa seta 25. nastavka iz serijala o tajnom agentu 007 videli smo klasini Aston Martin V8 Vantage iz 1980-tih godina, ali i dalje nije poznato koji e savremeni model ovog proizvoaa voziti Danijel Krejg u tom filmu. Meutim, sajt This Is Money tvrdi da e to biti Aston Martin Valhalla.

Ukoliko se pokae da je ova informacija tana, verovatno se radi o prototipu, s obzirom da je Valhalla jo u ranoj fazi razvoja, a prve isporuke kupcima oekuju se tek 2021. godine.

Re je o hipersportskom automobilu koji e biti napravljen u ogranienoj seriji od svega 500 primeraka i koji e kotati oko milion evra.

Aston Martin Valhalla imae hibrdini pogon koji se sastoji o V6 turbo-benzinca i elektromotora, ukupne snage oko 1.000 ks. Automobil e ubrzavati 0-100 km/h za 2,5 s i dostizati maksimalnu brzinu od oko 350 km/h.Izvorni link

Slični artikli

Top